Sävehof tappade serieledningen

|

Sävehof kom till dagens toppmöte med fem raka segrar. Laget hade också bara förlorat en match under hela säsongen. I matchen mot Lugi tog både segersviten slut och antalet förlorade matcher under säsongen fördubblades.

–Kämpigt som vi förväntade oss på förhand. Lugi är bättre än oss idag. Det är inte konstigare än så, säger tränare Henrik Signell.

Sävehof började dock matchen bra. Lagen följdes åt målmässigt under den första halvleken. Sävehof kunde också gå till halvtid med ledning 13-12.

Tappade i försvaret

Lugi öppnade den andra halvleken starkt och kunde gå upp till ledning 20-16 med kvarten kvar. Efter det orkade inte Sävehof kämpa sig tillbaka och Lugi kunde springa ifrån och vinna matchen med 29-24. Det var framförallt försvarsspelet som inte fungerade under den andra halvan av matchen.

– Vi tappar i försvarsspelet i andra halvleken. Där är vi för glesa. Tappar lite mycket man-man kamper. Håller inte ihop det som ett lag. Framåt var det okej men inte mer.Det kostar att spela mot Lugi. De lägger mycket kraft på försvaret ochdet är framförallt bakåt vi förlorar matchen.

Målbäst i Sävehof var Jamina Roberts med tio mål. Sävehof har annars matchats hårt det senaste med Europaspel och truppen har dragits med en del skador. Signell säger att perioden som kommer med mindre matcher kommer att vara viktig för truppen.

–Det blir lite glesare med matcher nu. Vi har haft en intensiv period med skador ochmånga spelare som gått tufft med mycket speltid. Många som fått mycket speltid. Vi tar inte alltför hårt på förlusten. Visiktar fortfarande mot final och tror fortfarande att vi har bra chans att komma långt i slutspelet.

Förlorar ni på grund av att ni är slitna?

–Jag tror att det påverkar. Vi vill vara med i Europacuper och då innebär det mycket matcher och mer skador än vanligt. Det är inget vi gnäller över på något sätt. Det kan vara troligt att det är en anledning att vi inte kommer upp i nivå idag. Men återigen, Lugi gör en bra match och är välförtjänta vinnare.