Sävehof ställs mot en av guldfavoriterna

ANNONS
|

Sävehof vann den avslutande, betydelselösa, seriematchen mot Malmö med 36–24. Strax efter matchslut följde Sävehoftränaren de övriga lagens val i SVT:s webbsändning.

– Det var lite roligt att höra de andra välja. Det är jag inte van vid, jag är van vid att välja själv. Nu var det ingen som valde oss, det kanske hade varit en extra krydda om någon hade pekat på oss, säger "Bagarn" Johansson.

Men det var inte med någon spänning han följde kvartsfinalvalen – att Sävehof skulle ställas mot Lugi var Partillelaget inställt på redan före den sista matchen.

– Det är ju ändå de stora favoriterna till att vinna hela skiten, tillsammans med Kristianstad, så det är klart att det är lite så där att möta dem redan i kvarten. Det blir en härlig drabbning, säger Magnus Johansson.

ANNONS

Lagen har vunnit varsitt av säsongens möten, Lugi vann det första nere i Lund med 28–25 och i Partille vann Sävehof med 29–25.

– De spelar sin handboll utifrån ett storväxt försvar. Sedan har de skickliga spelare på varje position, säger Sävehoftränaren.

I morgon har Sävehof ett möte där de lägger upp planen inför kvartsfinalserien, som avgörs i bäst av fem matcher och inleds i Lund på fredag. För första gången på många år går Sävehof in i en kvartsfinal som underdog.

– Ja, vi får ta vara på den känslan för vi är ju underdog. I allas ögon är Lugi favoriter. Men även om de flesta tror på dem så tror vi på oss själva. Det är det viktigaste, att vi har den känslan inom gruppen.

ANNONS