Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Sävehof sparkar Magnus "Bagarn" Johansson

Trots semifinal får Magnus ”Bagarn” Johansson sparken från Sävehof. – Fan vad tråkigt! Det här kom som en chock för mig, säger han till GP.

”Bagarn” Johansson har varit i Sävehof sedan 2008. Först som tränare för damlaget under åren 2009-2012 då det blev fyra SM-guld. Herrlaget tog han över 2012 – men får nu sparken från sitt uppdrag.

– Fan vad tråkigt! Det här kom som en chock för mig. Jag var inte alls beredd på det. Känslorna är verkligen in och ut nu, säger han.

Ganska otippat? Ändå semifinal i år?

– Jag blev jätteöverraskad. Jag var stolt över vår säsong och hade hört fina ord och sen kom det här. Det blir en chock. Det är svårt att hantera. Jag har aldrig varit med om det här innan och var inte beredd. Jag har nog inte ens fattat det ännu. Sen är det bara se det som det är, de ville inte ha kvar mig.

Hur fick du reda på det?

– Fick reda på det i måndags efter ett styrelsebeslut. Det blev lite tjockt i mitt huvud för jag hade ju ett år kvar på mitt kontrakt. Sen fick jag detta ganska sent nu. Det blir svårt för mig att hitta något annat bra jobb nu till nästa säsong. Jag är inte färdig med handbollen, jag vill fortsätta med det här. Jag är ännu mer motiverad efter det här.

Sävehofs sportchef Anders Eliasson motiverar beslutet med att man inte har samma syn på vissa frågor och att man vill få till en förändring med en ny röst.

– Vi har gjort en utvärdering – som man alltid gör – och i ett så här stort uppdrag så är det ett samspel som gäller och då krävs det att vi är samsyniga. Och vi har inte riktigt samsyn i alla frågorna, säger Eliasson till GP.

– Det gör att vi vill ha till en förändring och bryta mönster och i det ligger att man vill höra en ny röst, så de är de stora frågorna.

Vad är det ni inte har samma syn på?

– Vi har gjort en grundlig utvärdering som började redan förra året som vi hållit på med hela året, vad som sagts där är mellan oss.

– Den utvärderingen handlar om allt som rör en tränare med utveckling och allt vad det innebär i ett lag och där vill vi se en förändring helt enkelt. Den förändringen får vi ta nu, och då gör vi det.

Utifrån sett så känns det överraskande att det kommer nu när ni gick till semifinal och inte när ni missade slutspel i fjol.

– Jag förstår att det kan se konstigt ut om man ser till resultaten och det är en svår bit även för oss. Men det är det strategiska beslutet vi har tagit och nu vill vi titta framåt och få till en förändring.

Sävehof hoppas kunna presentera "Bagarns" ersättare inom ett par veckor.

– Vi jobbar med några alternativ och hoppas att vi ska kunna presentera någon i början av juni, säger Eliasson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.