Sävehof slog RIK

ANNONS
|

Sävehof storsatsade med att värva två nya ytternior inför den här säsongen. Kristian Bliznac, 29, kom in från Alingsås och norrmannen Kent Robin Tönnesen, 21, från Haslums HK.

I derbyt mot Redbergslid visade de varför Partilleklubben gjorde helt rätt.

- Jag tycker att det har fungerat bra hela säsongen. Jag trivs väldigt bra i laget och med den rollen jag har här, säger högernian Kristian Bliznac efter matchen.

Han kollega till vänster om honom passade också på att visa upp sig från sin bästa sida.

- Jag tycker Tönnesen har acklimatiserat sig till den svenska ligan och kommit in i det nu. De senaste matcherna har det gått jättebra för oss båda, säger en mycket glad Kristian Bliznac.

ANNONS

Med sina båda nyförvärv har Sävehof lyckats få en ny dimension i sitt spel och i gårdagens derby bombades det friskt mot Redbergslids mål.

- Det är både min och Tönnesens uppgift att skjuta mycket. Och vi får mycket utrymme tack vare att vi har många bra spelare som backar upp oss, förklarar Bliznac gårdagens succé.

Totalt gjorde de båda 17 av Sävehofs 31 mål (Bliznac nio, Tönnesen åtta) och tillsammans med den storspelande Thomas Forsberg i målet, dominerade det gulsvarta laget matchen igenom.

Sävehof tog snabbt ledningen och var som mest uppe i ledning med 14–7 i mitten av den första halvleken.

Men inte tänkte hemmalaget vika ner sig. Hans Winge gjorde det bra när han ersatte den skakige Vladimir Abadzic i hemmamålet och i början av andra halvleken kunde RIK utjämna till 15–15.

Trots att göteborgarna kämpade sig tillbaka in i matchen var bortaspelarna minst en klass bättre. Fem snabba mål i rad för Sävehof direkt efter RIK:s kvittering satte definitivt punkt för tillställningen. En tillställning som Sävehof redan från början hade bestämt sig för att vinna.

- Det var derby i dag. Har du inte bra inställning inför en sådan här match så har du det aldrig, säger Bliznac och fortsätter:

ANNONS

- Dessutom har vi varit förbannade i tio dagar nu sedan förlusten mot Drott i förra omgången.

ANNONS