Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Sävehof siktar på snabb revansch: "Nöjd med laget vi fått ihop"

Efter åtta raka SM-guld tog supersviten stopp för Sävehof i SM-finalen mot Höör – men klubben är redan laddad för revansch. – Jag är väldigt nöjd med laget vi har fått ihop till nästa år, säger sportchefen Anders Eliasson, som också bekräftar att klubben har värvat klart på damsidan.

Johanna Bundsen, Loui Sand, Jamina Roberts och Elin Enhörning. Många tongivande spelare gjorde i lördags sin sista match för Sävehof, åtminstone för den här gången, när Partilleklubben förlorade sin första SM-final sedan 2008. Men sportchef Anders Eliasson ser, trots de många tunga tappen och det bittra nederlaget med H65 Höör, med tillförsikt fram emot nästa säsong. 

– Vi hoppas ju att den här förlusten ska föra med sig något gott, både för klubben och för svensk damhandboll, även om det är förbaskat surt. Vi har lovat varandra att vi ska knyta näven och komma tillbaka ännu starkare. 

Även om han tycker att årets lag har hållit hög klass så menar han att det har varit lite mer pendlade i kvaliteten på Sävehofs prestationer i år. 

– Det har inte varit samma stabilitet som tidigare. En orsak kan ju vara att det har varit lite tuffare på skadefronten. Jag tycker vi är lika starka i år som säsongerna vi har vunnit, men vi har varit för ojämna. 

Nu lämnar flera nyckelspelare, vad är det för kvaliteter ni tappar?
– Bundsen är en världsmålvakt, Roberts är också en stjärna, Elin har gjort sin bästa säsong någonsin och Loui är en artist på kanten. 

Lämnar klubben gör också Hanna Eriksson och Rikke Jensen. 
– Det är många tunga tapp, men samtidigt har vi värvat bra. 

"Väldigt intressanta spelare" 

På in-kontot finns Christina Elm, målvakt som lämnar Köpenhamn och därmed går i motsatt riktning jämfört med Johanna Bundsen som nästa år spelar för den danska klubben. Klar för Sävehof är också målvakten Wilma Andersson, niometersspelarna Amelia Lundbäck och Filippa Nyman och mittsexan Johanna Forsberg, den sistnämnda återvänder till Sävehof efter en sejour i Heid. 

– Det är väldigt intressanta spelare, unga lovande tjejer. 

Inte minst Johanna Forsberg ser Eliasson som lite utav en prestigevärvning. 
– Johanna är vår spelare, det är klart vi ville ha tillbaka henne, särskilt med tanke på att Elin försvinner. Det är en önskedröm att få hem henne. 

Dessutom fortsätter klubben även nästa år att satsa hårt på sina egna talanger. Amanda Thorp, Elin Semingsson och Ebba Lundstedt flyttas alla upp från ungdomstruppen. 

Det är många unga spelare, ser du någon risk med det?
– Det är klart att vi tappar många etablerade spelare, men vi hoppas att de yngre ska få plats att utvecklas och ta för sig och även pusha de lite äldre spelarna. Och jag tycker vi fortsatt har bra med rutin, nästa år kommer också Julia Eriksson och Johanna Ahlm tillbaka, det blir nästan som två nyförvärv.

Och några fler externa värvningar blir det inte.

– Nej, på damsidan är vi färdiga. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.