Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sävehof siktar på publikrekord: "Vår målsättning"

Mot Ricoh bjuder Sävehof in till traditionsenlig "enkronasmatch" - och klubben hoppas på stor uppslutning. – Vi siktar på att ta publikrekordet för en enkelmatch i Partille arena, säger evenemangs- och kommunikationsansvarige, Denny Bågenholm.

Den bästa noteringen klubben har än så länge när det gäller en enkelmatch i den nya arenan är publiksiffran från hemmamötet med Alingsås i december, då 2922 åskådare var på plats. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Nu känner vi att det är läge att trimma den siffran ytterligare. Så vår målsättning är 3000 åskådare, säger Denny Bågenholm. 

Det är tredje året i rad som handbollsklubben anammar konceptet med en enkronasmatch. 

– Första året var det ganska svalt intresse, i fjol kom det omkring 1800. Handbollspubliken är inte lika bekant med konceptet som exempelvis fotbollspubliken är. Men känslan är ändå att allt fler får upp ögonen för det, så jag tror och hoppas att det blir mycket folk. Och i år är det 75 företag som är med och bidrar, det är en rejäl ökning från senast vi körde det här. Nästa år kanske det blir 100? Det hoppas vi på.  

Nya arenan ett publikmässigt lyft

Och en bra publiksiffra skulle vara ett välkommet tillskott i klubbkassan. 
– I synnerhet för vår ungdomsverksamhet. Det är främst för våra ungdomar som vi gör det här, det är inte elitverksamheten som tar den största delen av intäkterna i samband med detta. 

Många åskådare på plats vid dagens match skulle också bidra till att Sävehof befäster sin plats i toppskiktet av publikligan. 

– Den nya arenan har inneburit ett stort uppsving. Herrarna har ökat sitt publiksnitt med 60 procent och på damernas matcher är det nästan dubbelt så mycket publik i år mot vad det var i fjol. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.