Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sävehof segrare i grundserien

Sävehof hade seriesegern i egna händer inför sista matchomgången mot gästande Hallby. Slutresultatet 33-24 innebär en definitiv förstaplacering och bra utsikt inför kommande slutspel.
– Den här resan har bara börjat för oss, säger den unga målvakten Simon Möller efter vinsten.

Lördagens möte mot Hallby var slutklämmen. Efter en eminent genomförd säsong var det endast HK Malmö som kunde utgöra ett hot mot topplaceringen i den sista matchomgången innan slutspelet drar igång.

Första matchkvarten följdes de båda lagen åt, men när de gulklädda la i ännu en växel blev det svårt för bortalaget att komma ikapp.

Hallby tog efter 22 spelade minuter timeout vid ställningen 15-10 till hemmalaget, vilket gav effekt. Avståndet hade minskat till tre bollar när matchklockan tjöt för halvtid och tavlan visade 17-14.

De som stod i vägen för en större hemmaledning inför den andra halvleken var Hallbys målvaktspar Fredrik Landin och Samuel Johansson, som sammanlagt stod för åtta räddningar.

LÄS MER: Michael Apelgren imponerad av juniorerna i Sävehof

”Vi sprudlar av energi”

”De va la gött, det va la gött det” ljöd i högtalarna efter att Simon Möllers målvaktsspel kom igång ordentligt i andra halvleken.

– Det är en betydligt höjning till andra halvlek. Där spelar vi mycket bättre över hela banan, säger den unge målvakten.

Det tuffa, men relativt schyssta, försvarsspelet öppnade upp för kontringar i andra fas när flera spelare hamnat i backen.

20 minuter in i andra halvlek var det klart för Sävehof, som redan då hade sju bollar upp plus en räddningsmaskin i kassen.

– Vi är starka, vi är unga, vi sprudlar av energi. Vi vill ju verkligen vara med i det här och det tycker jag att alla visar idag, säger Simon Möller.

Hallbys Oskar Hedvall var en buse i försvaret och fick i slutminuterna rött kort efter sin tredje utvisning.

Målskillnaden blev nio bollar och de regerande svenska mästarna Sävehof kammade tryggt hem seriesegern med 33-24.

Kommande dagar innebär återhämtning och uppladdning inför stundande kvartsfinal mot Eskilstuna Guif.

– Nu får man en eller två dagar off och sen så är det ju på med lite tyngre träning kan jag väl gissa. Så förberedelserna är ju där, att vi redan nu börjar tänka på slutspel. Det ska bli en sjukt spännande vår, det känns väldigt roligt och jag ser framemot slutspelet.

LÄS MER: Lagkapten Jonathan Edvardsson lämnar Sävehof

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.