Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild:Bildbyrån

Sävehof segrare efter nagelbitare

En seger med minsta möjliga marginal var vad Sävehof kunde inkassera när man tog emot Boden med 26-25 hemma i Partille Arena. – Det blev lite väl spännande på slutet kanske, säger Olivia Mellegård efter matchen.

Det blev långt från någon storseger när Sävehof tog emot ligans nordligaste lag under lördagen. Boden, som var nykomlingar under förra säsongen, bjöd upp till dans och gjorde det svårt för Partillegänget. 

– De har ju värvat in bra spelare från utlandet och har väldigt spelskickliga individer, så man visste ju att det skulle bli en tuff match, säger Olivia Mellegård.

Spelmässigt blev det en match med tuffa närkamper och två minst sagt stabila försvar. Med en kvart kvar att spela såg det ut att bli en klar hemmaseger – men Sofie Svarrer Hansen, i Boden-målet, ville annat.

– Deras målvakt gör ju flera väldigt bra räddningar under andra halvleken, vilket gör att de kan komma tillbaka. Sen spelade vi inte så bra anfallsspel heller, samtidigt som de hade ett bra försvar.

Segern blev till slut med ett måls marginal. Sävehofs bästa målskytt blev Olivia Mellegård, däremot kom hennes sju fullträffar från en lite mer ovan position.

– Jag har ju spelat på kanten de senaste två åren i Sävehof. Men det var roligt att få spela från nio meter nu, man är ju mer delaktig i spelet där. Så jag hoppas att få fortsätta på den positionen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.