Sävehof segrade med uddamålet i Champions League

IK Sävehof bjöd på en skräll i Champions League. Detta efter att man, med endast 20 sekunder kvar att spela, avgjort mot Slovenska Krim Mercator.
– Så vi är många som gör det bra i dag, säger Jamina Roberts till Viaplay.

ANNONS
|

Champions League-säsongen är igång och för IK Sävehofs damer inleddes den med hemmamatch mot slovenska Krim Mercator.

Det blev en jämn tillställning från början till slut i Partille arena.

De slovenska gästerna fick förvisso en fin start på matchen, men lyckades inte riktigt rycka ifrån i målskyttet - trots att Sävehof inte gjorde sitt första mål förrän elva minuter in i matchen.

I stället såg firma Nina Koppang, Trine Mortensen och Jamina Roberts till så att Sävehof höll någorlunda jämna steg med ett Krim och gick till pausvilan med ett 11–13-underläge.

– Vi hade lite svårt att komma igång där, men sen fick vi lite mål på kontringar. Så det var skönt att komma igång, säger Nina Koppang till Viaplay i paus.

ANNONS

19-årige Koppang tog ett stort ansvar under första halvlek, vilket glädjer ett Sävehof som hoppas att högernian växer ut till en nyckelspelare under säsongen.

– Det är kul att jag fått komma in och ta mer ansvar, det är ju något man stävar efter. Så det är bara kul att få spela spela.

Nina Koppang var en av matchens giganter.
Nina Koppang var en av matchens giganter. Bild: CARL SANDIN

IK Sävehof skrällde efter drama

Sävehof inledde den andra halvleken starkt och gick inte bara ikapp – man gick även om i målskyttet, anförda av lagets stora stjärna Jamina Roberts. Som konstaterat blev det en mycket jämn tillställning och med bara två minuter kvar att spela hade båda lagen gjort 27 mål vardera.

Matchen fick dessutom ett riktigt dramatiskt avgörande när Nina Koppang, med sitt sjätte mål för dagen, satte det avgörande 29–28-målet med bara 20 sekunder kvar att spela.

En skräll och två minst sagt viktiga poäng för Sävehof i en tuff Champions League-grupp.

Jamina Roberts, som sköt tio mål i matchen, är minst sagt nöjd med resultatet och vittnar om ett lugn i truppen – trots det jämna resultatet.

– Vi lite äldre är ganska bra på att sprida det här lugnet, vi har allt att vinna i de här matcherna. Vi är liksom motsatsen från det vi är i serien där hemma, så man kan slappna av. Hade vi inte vunnit i dag och spelat lika så hade det varit jättebra. Nu får vi med oss två poäng och det är en bra start.

ANNONS

Hon hyllar även sin 19-årige lagkamrat Koppang.

– Vi är många som gör det bra i dag. Koppang är ju helt sjuk, Sofie (Börjesson) är också bra i mål. Så vi är många som gör det bra i dag, säger Jamina Roberts efter matchen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS