Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof segrade med uddamålet

Sävehof skuttade upp i tabellen i och med uddamålssegern med 24-23 mot Ystad. Den unga duon Simon Möller och Oskar Sunnefeldt ledde laget i var sin ände av planen med fina räddningar och fem mål.

Det var jämnt hela vägen in mot slutsignalen, men när det gällde som mest var Sävehof något starkare än Ystad i Partille arena. 24-23 innebär två välkomna poäng in på Sävehofs konto.

– Vår säsong har varit både upp och ner. Vi har gjort både skrällar och tappat matcher vi ska vinna. Tyvärr har vi inte riktigt hittat en jämn nivå, säger Oskar Sunnefeldt.

Det var just Oskar Sunnefeldt tillsammans med William Bogojevic som med fem mål vardera var flitigast förekommande i Sävehofs målprotokoll på söndagen. De båda talangerna har mäktat med 83 respektive 80 mål hittills i handbollsligan.

– Jag tycker att jag gör en stabil insats. Det gäller både mig och laget. Direkt efter är det svårt att analysera, säger Oskar Sunnefeldt.

"Man vill bevisa"

Efter säsongen lämnar Sunnefeldt för ett proffsäventyr i danska Sönderjyske. Det ger extra motivation under återstoden av säsongen.

– Man vill bevisa sig, det är klart. Sedan har jag inte tänkt så mycket på det. Jag gör allt för att vi ska vinna SM-guld nu. Men det är kul att man ska vidare, säger 20-åringen, som varit en av Sävehofs bättre målskyttar hösten igenom.

Vad fäller avgörandet mot Ystad?

– Det är att vi i slutskedet vågar. Vi vill avgöra och jag kommer in där och får dit en balja i slutet. Det var extremt skönt. Vi säkrade inte. Det avgjorde. Vi visar god moral.

Även målvakten Simon Möllers insats bör nämnas. Efter att ha hoppat in mellan stolparna räddade han nästan hälften av skotten som kom emot honom – och var högst bidragande till att två poäng stannade kvar i Partille.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.