Sävehof segrade i första kvartsfinalderbyt mot Önnered

Sävehof levde upp till favoritskapet och besegrade Önnered med 27-23 i det första kvartsfinalderbyt.
– Det var mycket krig, säger Sävehofs lagkapten Linnea Pettersson.

|

Från en sjundeplats i grundserien äntrade Önnered slutspelet i SHE mot serietvåan Sävehof med en krigarinställning.

Den första halvleken var jämn och i halvtidsvilan stod det 12–12. Men det tog fem minuter innan Önnered gjorde sitt första mål genom vänsternian Tilda Olsson.

Sävehofs målvaktspar levde upp till förväntningarna med Wilma Kroon Anderssons 43 i räddningsprocent.

Spelmotorn Tilda Matthijs och vänsternian Tilda Olsson drev Önnereds anfallsspel och lagkaptenen Linnea Säreborn höll uppe ett tufft och uppoffrande försvar.

Samtidigt stod Sävehofs lagkapten Linnea Pettersson tungt i mittförsvaret och lät inte Önnereds Nora Lundell ta emot några enkla inspel på linjen.

Tilda Matthijs satte 8–8 efter 17 minuter. Sävehof tog då time-out och bytte bland annat in jokerkortet – vänsternian Laura Jensen. Taktiken funkade och det första Jensen gjorde var att gå utsida och sätta dit bollen vid första stolpen. Strax därefter fick Önnereds Nora Lundell utvisning och Sävehof straffmål.

I slutet av första halvlek blev det allt hetsigare. Halvfula ryck i tröjor, raka armar och utvisning på försvarande Jamina Roberts som spelade etta i 5-1-försvaret.

Sävehof höll undan och segrade

Den andra halvleken inleddes med att Önnereds Linnea Säreborn fick tas ur spel en kort stund. Hon undersöktes av Sävehofs lagläkare efter att ha dunkat hakan i backen och börjat blöda från munnen.

Kampen trappades upp betydligt efter de inledande minuterna trots att Sävehof tog ledningen.

25 minuter in stod det 23–20 till hemmalaget och de kunde spela allt mer på klockan.

Sävehof lyckades hålla undan i den första kvartsfinalomgången och segersiffrorna skrevs till 27–23.

– Det var lite som jag hade förväntat mig när det blir slutspel och första matchen där båda lagen vill sätta sig i respekt. Ganska mycket som jag förväntat mig, att det var mycket krig, säger Sävehofs Linnea Pettersson efter matchen.

– Det gör det bra, så det var väl så tajt som man kan förvänta sig.

Vad tar ni med er in i nästa omgång?

– Att vi blir lite mer disciplinerade, kanske lite längre anfall. Det känns som att vi står i försvar i 50 minuter. Så lite lugnare kanske och vårda bollen lite bättre.