Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar Sunnefeldt. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Oskar Sunnefeldt. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof säkrade slutspelsplats med storseger

Med en stark andra halvlek vann Sävehof övertygande över Eskilstuna Guif – och säkrade slutspelsplatsen.
– Vi går in för andra och är hur taggade som helst, säger sexmålskytten Oskar Sunnefeldt.

Sävehof är ett av lagen i den tajta övre halvan av tabellen som spelar för en bra placering in i slutspelet. Under lördagen besökte de tabelltian Guif i Eskilstuna.

I första halvlek hade gästerna övertaget men resultatet efter 30 minuter var jämnt – 14-15. Andra halvlek var en överkörning från Sävehof. Första kvarten fick Guif bara in ett mål i Sävehof-målet samtidigt som de släppte in elva.

Hemmalaget åt sig sedan något närmare med Sävehof höll undan med god marginal och skillnaden mellan lagen blev till slut sju mål, 24-31.

– Jag tycker vi gör en stabil insats i stort sett hela matchen. Det är lite i slutet som vi blir lite stressade men som sagt en stabil insats, säger Oskar Sunnefeldt och fortsätter:

– Vi går in för andra och är hur taggade som helst och vet om att vi kan mycket bättre än första. Vi leder med tio ett tag och då tänker man att matchen borde vara klar men man måste vara fokuserad fortfarande. Men det var skönt att vinna.

Derby nästa

Två av segerregissörerna för Sävehof var just succéspelaren Oskar Sunnefeldt med sina sex mål och Agust Eli Björgvinsson som stod för en stabil insats i målet.

Sävehof säkrar med segern en plats i slutspelet och går upp sjätte plats i tabellen, bara en poäng från andraplatsen.

– Vi vill komma så högt upp som möjligt i tabellen så det är vi som får välja i slutspel. Men vi tar en match i taget och nästa match är RIK och det blir en viktig match för att vinna lite mark.

Närmast för Sävehof väntar alltså derby mot Redbergslid i Partille arena.

Derby hemma mot RIK – blir det större än så i grundserien?

– Det blir det inte. Det är en fantastisk match att spela. Derby är alltid derby, det är mycket känslor och kamp och taktiken komma lite i andra hand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.