Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehofs tränare Kristian Berndtsson och Gzim Salihi. Bild: Bildbyrån
Sävehofs tränare Kristian Berndtsson och Gzim Salihi. Bild: Bildbyrån

Sävehof rasar efter befarade hjärnskakningen

Gzim Salihi tvingades lämna finalreprisen mot Alingsås med en befarad hjärnskakning.
Efter matchen rasade Sävehof-lägret.
– Det är helt uppenbart att han får ett slag rakt i ansiktet, säger Kristian Berndtsson.

Det var knappast någon brist på varken känslor eller hårda tag när fjolårets finallag IK Sävehof och Alingsås drabbade samman i Partille arena.

Matchen, som Alingsås vann med 35–30, innehöll tre röda kort, två för Alingsås (Andreas Berg och Axel Franzén) och ett på Sävehof (William Bogojevic), massvis av utvisningar och flera irriterade situationer.

Stora snackisen, framför allt hos hemmalaget, efter matchen var det tuffa spelet på plan, vilket fick Sävehofs tränare Kristian Berndtsson att koka.

– Jag tycker att det är konstigt, med tanke på situationen, att man inte ens tar en diskussion om fyra-fem huvudslag mot våra spelare. Direkt när vi gör något tar de ett rött kort, säger Sävehof-tränaren.

Han pausar.

– Jag tycker att det är parodi!

"Han mår inte bra"

Framförallt surnade Berndtsson till över bristen på kommunikation med domarna under matchen och en situation i första halvlek som gjorde att Gzim Salihi, efter duell med Niclas Barud, fick utgå med en befarad hjärnskakning.

– De (domarna) säger ingenting till Alingsås, utan de är så jävla märkvärdiga, de säger inte att de får skärpa sig liksom. Gzim kan ju vara borta på lördag (bortamatch mot Lissabon i Champions League). Vi ser videon i halvlek också, det är helt uppenbart att han (Gzim Salihi) får ett slag rakt i ansiktet, de är inte ens framme och diskuterar. Jag tycker det är parodi.

Hur mår Gzim just nu?

– Han mår inte bra, han har ont i huvudet. Han hade en hjärnskakning nyligen, i allvarliga fall kan det bli en lång frånvaro.

En stund efter matchen tog sig Salihi ut ur omklädningsrummet för egen maskin. Men skyttekanonen var mörbultad och avböjde att prata med media.

– Jag säger helst inget ...

Huvudskadan var en av flera för Sävehof på sistone.

– Det är jättetragiskt. Vi hade en spelare (Johan Jakobsson) som fick avbryta sin karriär på grund av huvudskada. Vi har åkt på x antal hjärnskakningar, det är klart att vi är oroliga. Och som sagt, det är inte ett slag utan flera slag i dag, och de reagerar inte ens domarna, säger Berndtsson.

"Alingsås spelar jättefult"

Han fortsätter:

– Alingsås spelar jättefult. Men domarna låter dem att spela fult. Jag är glad att killarna håller sig på marken och inte ger igen.

Utvisade William Bogojevic, som fick direkt rött kort efter att ha tryckt till Johan Nilsson i ansiktet, var efter matchen inne på samma linje som tränare Berndtsson.

– Det är ojämnt. Vi har en kille som får hjärnskakning och som inte kan spela resten av matchen. Vi har ett flertal situationer som är solklara i min värld och vi har någon enstaka och åker ut direkt. Det är klart att det ska tillåtas lite men det är på tok för mycket i dag. När vi får skador på våra spelare då tycker jag det är för dålig nivå.

Tycker du att ditt är rött kort?

– Jag vet inte. Jag har inte sett situationen. Jag tycker att de ska ha flera röda ... men vi förlorar inte den här matchen på grund av domarna, det vill jag ha sagt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.