Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sävehof och Skara spelade oavgjort. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof pressat av Skara – fick nöja sig med oavgjort

Sävehof har haft det tuffare än vanligt i SHE det senaste och mot Skara fick laget nöja sig med en poäng efter en jämna match från början till slut.

I senaste matchen, mot jumbon GT Söder, pressades regerande mästaren Sävehof i första halvlek för att sedan köra över motståndet i den andra.

Onsdagens match, borta mot tabellsexan Skara, började på samma sätt. Lagen spelade jämnt i första halvlek och hemmalaget ledde med ett mål (12-11).

Men istället för att, som mot GT Söder, dra ifrån tidigt i andra halvlek fortsatte Sävehof att spela jämnt med Skara även efter paus. Med en kvart kvar av matchen skiljde fortfarande bara ett mål mellan lagen – men den här gången till Sävehofs fördel (17-18).

Sävehof tappar i toppen

En stund senare hade gästerna skaffat sig en tvåmålsledning – men inte heller då lyckades Sävehof skaka av sig hemmalaget. Det dröjde bara några minuter innan Skara hade kvitterat, med drygt fem minuter kvar av matchen, och det blev en nervkittlande avslutning.

I slutminuterna slarvades det åt båda hållen och båda lagens målvakter bommade igen. Det blev, trots många målchanser, inga mål de sista fyra minuterna och matchen slutade med delad poäng (20-20).

Efter slutsignalen var det hemmalaget som jublade för poängen samtidigt som Sävehof, som nu tappar ytterligare mark mot Höör och Skuru i tabelltoppen, lämnade planen med sänkta huvuden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.