Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sävehof pressade ungerska storlaget

Stort förtroende och mycket speltid – då imponerade Amelia Lundbäck när Sävehof pressade ungerska Siofok i EHF-cupen.
– Jätteviktigt för min egen utveckling, säger sexmålsskytten.

Amelia Lundbäck tillhör inte spelarna i Sävehof som får mest speltid. Men i den fjärde gruppspelsmatchen i EHF-cupen fick talangen stort förtroende – en chans hon tog tillvara på.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Med sex mål var niometersspelaren hemmalagets främsta målskytt i matchen och en av frontfigurerna när Partilleklubben pressade gruppettan Siofok länge och väl.

– Det var en jättekul match för mig. Jag fick mycket speltid och då blir möjligheterna större att kunna spela en avgörande roll, så klart. Den chansen har jag inte fått i många andra matcher på samma sätt. Det flöt på även om jag, som alla andra, brände ett par chanser också.

Vad betyder det för dig, som har fått snålt med speltid i perioder, att få ta chansen när man väl får den?

– Det är självklart jätteskönt att känna att "Fan jag har ändå det här i mig" och att man kan plocka fram det så ofta som möjligt. Det är jätteviktigt för min egen utveckling att kunna göra det.

Önskar mer speltid

Hon gör heller ingen hemlighet av att hon tycker att hon förtjänat några fler chanser under säsongen ...

– Jag tycker att jag borde ha fått spela mer.

Samtidigt som hon längtar efter att få bidra mer är hon medveten om att varje stark prestation knappast försämrar hennes odds till mer förtroende.

– Det är superkul att få göra en såhär bra match, men jag har mycket handbollskunnigt folk runt om mig och de ser att man gör bra saker, även när det inte blir mål. Pappa är handbollskunnig och det är egentligen från honom jag har fått mest hjälp i min utveckling, säger talangen, som även om hon gläds åt den egna insatsen grämer sig över att det inte heller den här gången blev några poäng för laget.

– Det var jättesynd. Vi fick upp hoppet om en första poäng men ... nä. Deras världsstjärnor bestämde sig och så fick de med sig segern.

"Borde ha fått ut mer av laget"

Slutsiffrorna skrevs till 24–30, vilket innebär att de gulsvarta har förlorat tio raka Europamatcher den här säsongen. Sex i Champions League. Fyra i EHF-cupen. Ett facit som Lundbäck inte tycker håller måttet – även om motståndet har varit toppklass.

– Jag tycker att vi borde ha fått ut mer av det laget vi har i Europaspelet. Vad det beror på vet jag inte exakt. Sedan finns det absolut mycket bra att ta med sig, men i vissa matcher har nog många av oss känt att "Så långt ifrån är vi inte som siffrorna visar". Sedan om det är underkänt ... nja, det är svårt att säga. Men vissa matcher är underkända, helt klart.

I och med förlusten är Sävehof i praktiken borta från chans till vidare avancemang. Trots att Europasäsongen inte blev så bra som klubben hade hoppats tycker Lundbäck ändå att lördagens match var ett fall framåt.

– Jag tycker att vi hade ett lugn i dag som vi kanske har saknat tidigare. Vi löste våra grejer bra, de kom hit och trodde att det skulle bli en lätt match. Det visade vi att det inte blev, det är ändå positivt. Det är sådant man får ta med sig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.