Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sävehof pressade Györ

Sävehof var nära en ny jätteskräll i handbollens Champions League. Med en bra inledning och hyfsad avslutning fick Partille-laget den ungerska storklubben Györ att svettas rejält.– Vi visar ingen respekt, säger tränaren Henrik Signell till GP.

Till slut blev det ändå förlust med sex mål, 26–32.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sävehof fick en bra start på matchen, mycket tack vare Johanna Bundsen som var tillbaka i målet efter skada. Efter nio minuter hade Sävehof en tvåmålsledning, 5–3.

– Hon är en fantastisk målvakt och ger oss trygghet där bak. Samtidigt har de andra tjejerna gjort det bra och det känns som vi har bredd där nu, säger Henrik Signell.

Men Györ, som vann turneringen säsongerna 2012/13 och 2013/14, kom in mer och mer i matchen, kom i kapp målmässigt – och gick förbi. Ett tag var hemmaledningen tio mål, men Sävehof lyckades jaga ikapp en stor del av försprånget innan Györ kunde göra ett sista ryck under matchens slutminuter.

– Atmosfären där nere är något man inte stöter på så ofta men vi visar ingen respekt. Vi ger dem en match. Sen är det naturligt att vi inte kan vinna. Det krävs oerhört mycket för att göra det och vi saknar lite spetskompetens för att vinna, säger Henrik Signell.

Julia Eriksson gjorde en ny stormatch för Sävehof och stod för sju mål.

Sävehof är borta från avancemang, och möter makedonska Vardar i den sista matchen om en vecka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.