Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sävehof pressade CSKA Moskva – föll med uddamålet

Sävehof gav storlaget CSKA Moskva en match men trots storspel i målet och åtta nya mål av Jamina Roberts räckte det inte till. Partillelaget föll med uddamålet och har nu tre raka förluster i Champions League.

Sävehof inledde Champions League-spelet med en skrällseger över Krim Mercator. Därefter har det blivit två raka förluster, mot Odense och Bella Gulldéns Vipers. På söndagen hade Partille-laget landat i Ryssland för en ny tuff uppgift: möte med storlaget CSKA Moskva.

Och Sävehof inledde starkt och Wilma Kroon Andersson i målet kom in i matchen bra. De elva första minuterna släppte de gulsvarta bara in två mål samtidigt som man gjorde fyra framåt. CSKA tog sig dock in i matchen och gjorde det svårt för Sävehof att få flyt i spelet. Hemmalaget vände till ledning och i paus var ställningen 14–11 och Sävehof hade trots allt vittring inför andra halvlek.

LÄS MER: Sävehof vann enkelt över Önnered

Ett mål från poäng

Andra halvleken inleddes som den första, med ett starkt Sävehof. Gästerna minskade snabbt underläget till ett mål och satte press på de ryska giganterna. Lagen höll jämna steg och med en knapp kvart kvar av matchen satte Mathilda Lundström kvitteringen för Sävehof.

I slutminuterna gled segerchansen dock Sävehof ur händerna när CSKA återigen skaffade sig en tremålsledning. Det blev spänning in i slutet men matchen slutade 29–28 till CSKA Moskva

Sävehof kämpade tappert men trots Jamina Roberts åtta mål och Wilma Kroon Anderssons storspel får laget lämna Ryssland utan poäng.

Nästa vecka möter Sävehof jumbon Kastamonu från Turkiet på hemmaplan.

LÄS MER: Sävehofs styrkebesked – krossade fjolårsfinalisten

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.