Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sävehof ny serieledare efter styrkebeskedet mot Skara

Lurig bortamatch mot Skara HF. Då visade Sävehof klass och vann med 37–27. Därmed passerar de Skuru och tar över serieledningen i SHE.

Segertåget fortsätter rulla i rasande fart för Sävehofs IF. På fredagskvällen tog de sin nionde (!) raka seger, efter att ha kört över Skara totalt i andra halvlek.

Men det var jämnt till en början. Lagen följdes åt hela första halvlek och i paus stod 16–17. En liten fördel för gästande Sävehof alltså.

I paus var hemmalaget fortfarande optimistiska. Skaras Evelina Ström hoppades på en ännu bättre andra halvlek.

– De har kommit till lite för många man-man-lägen, så det gäller att vi tajtar till ännu mer defensivt. Sedan ska vi bra fortsätta med det spelet som har funkat framåt. Vi tror på det hela vägen, sa Ström till C more i paus.

Överkörning i andra: ”Så vi vill spela”

Men andra halvlek skulle visa sig bli en helt annan historia än den första. Visserligen var det jämnt till en början, men en bit in i andra halvlek fick de Sävehof upp farten ordentligt. De satte boll efter boll framåt och stängde igen bakåt. De gulklädda gick från likaläge, 19–19, till ledning med 26–20.

– Vi hade det lite tufft i först. Skara springer på oss och gör det jobbigt. Vi får inte riktigt till det i försvaret och de får in många skott utifrån. Då blir det jämnt. Men sen i andra får vi bättre träff och gör mer det vi ska. Då springer vi på dem och får in bollarna. Det är så vi vill spela, säger Sävehofs Frida Rosell till C more.

Sedan var det aldrig något snack. Sävehofs dominans fortsatte och de drog ifrån ytterligare. Skara försökte jaga ikapp, men släppte istället till kontringar som gästerna tog väl hand om. Det blev till slut tio måls skillnad lagen emellan och Sävehof vann med 37–27.

Bäste målskytt i Sävehof blev Frida Rosell med sju baljor.

– Det är kul att få skjuta lite. De stod rätt lågt på mig så det är bara att fortsätta skjuta. Sen är det klart jag kanske borde ha passat vidare istället i vissa lägen, men det kommer, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.