Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof nära nytt tapp – men höll undan

Tappad ledning senast – mot Hammarby var det på väg att hända igen. Men Sävehof lyckades knyta ihop säcken och vann knappt.

Mot IFK Ystad i förra omgången såg Sävehof ut att ha segern i hamn men en svag avslutning gjorde att skåningarna kunde komma tillbaka och utjämna till 30–30 innan slutsignalen ljöd.

På torsdagskvällen, hemma i Partille arena, höll historien på att upprepa sig.

Sävehof ledde stort i paus (18–11), men tappade stinget i andra halvlek och under matchens sista minuter gjorde hemmalaget bara två mål – medan gästande Hammarby satte sju bollar i nät.

Men trots den svaga avslutningen kunde de gulsvarta hålla undan och vinna med 28–26.

Gzim Salihi, fem mål i matchen, var belåten över två poäng in på kontot – men konfunderad över att Sävehof än en gång tappade i slutet.

– Vi snackade om att vi skulle hålla oss till planen och inte stressa upp oss och få lite bollflyt, men det blev ändå stressigt. Jag vet inte varför, säger han till C More.

Hakar på i toppen

Mer nöjd var han med lagets agerande under den första halvleken.

– Första halvlek stod vi jäkligt bra bakåt, vi tryckte på och fick mycket första- och andrafaskontringar. Vi gjorde Hammarby lite trötta, tror jag. Sedan i andra blev det lite statiskt i anfallsspelet och vi fick inte så många räddningar bakåt, men men, det löste sig till slut.

I och med seger fortsätter Sävehof, för tillfället femma i tabellen, att haka på klungan av lag som skuggar IFK Kristianstad i toppen.

Nu väntar en vecka utan matcher för Sävehof innan laget tar sig an Guif på bortaplan lördagen den 16 februari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.