Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Sävehof nära att tappa niomålsledning

Sävehof var nära att tappa en niomålsledning.
Men gulsvart höll ut – och kvitterade i finalserien mot Skuru.
– Vi hade revansch att utkräva, säger Laura Jensen.

Sävehof föll på hemmaplan i den första finalen. Det var inte många i och runt laget som var nöjda med den insatsen. För att slippa att hamna i ett 2–0-underläge var man piskat att vinna på bortaplan under fredagen.

Det blev precis som i grundseriens sista match:

Sävehofvinst.

– Vi är ett helt annat lag i dag. Vi håller oss till vår gameplan och vi går samman som lag. Vi är riktigt bra handbollsspelare, det visar vi i dag, säger Laura Jensen.

Man säkrade segern redan i den första halvleken. Jensen gjorde mål i matchens första anfall, och firade som att hon vunnit SM-guld. När Jamina Roberts sedan lämnades obevakad kunde hon sätta 9–4 för bortalaget efter dryga tio minuter. Det mesta stämde – kontringsspelet kanske mest av allt.

Efter 18 minuter gjorde Roberts sitt sjätte mål, på resultattavlan stod det 13–6. Detta blev snabbt 18–8.

Ni fattar, det var inget snack. Till halvtid gick gulsvart i en niomålsledning, 19–10.

– Vi fick en match på oss att öva. Så vi vet vad som inte funkar, vi testar någonting annat i dag, sa Roberts till C More.

Skuru när bragdvändning

Trots den betryggande ledningen höjde hon ett varningens finger.

– Vi kan inte tro att det är klart och vara trygga i att leda med nio. Man kan tänka att det är klart, men det är det inte. Det kan bli jävligt tungt om Skuru börjar hämta ikapp lite då, sa hon.

Precis så blev det. Det dröjde inte ens tre minuter innan Skuru hämtat in tre mål.

Sävehof svajade till. Med 16 minuter kvar att spela tog Sävehof sin andra timeout i halvleken. Man tog till alla medel som fanns till buds för att stoppa blödningen. Wilma Kroon Andersson kom in i målet i Sofie Börjessons ställa. Men det hjälpte föga.

Bara två minuter senare hade försprånget krympt till två, 25–23. I samband med reduceringen drog dessutom Roberts på sig en tvåminutare. Nu var det svaj på riktigt.

– Skuru är bra på att springa och trycka i andrafas. Det vet vi, det är det de är bäst på. Skuru gör det bra, 20 mål i andra halvlek är väl ett kvitto på det. Men vi höll oss kalla och försökte peppa varandra, säger Jensen.

Det skulle bli så smalt som en ettmålsledning innan Sävehof vaknade.

Skurus bragdvändning kom av sig. Med andan i halsen redde Partillegänget ut stormen. Trine Mortensen blev stor segerorganisatör med tio fullträffar.

34–30 i matchen innebär att det är utjämnat i finalserien.

Stjärnan bandagerad efter matchen

Jensen var en annan av matchens stora förgrundsgestalter.

– Jag ville ha revansch. Både för mig själv och för laget. Den revanschen var att gå mer mot mål och att hitta mina lagkamrater. Vi har pratat mycket i veckan, och vi lyckades bättre i dag, säger hon.

Efter matchen syntes hon i tv med ett bandagerat lår.

– Det är lugnt. Jag tror bara att det var en känning, det ska inte vara någon fara. Det gör ont att spela handboll, men det borde vara lugnt till nästa match, säger hon.

Någon som inte var lugn efter matchen var Skurus tränare Magnus Oscarsson Söder.

Tv-bilderna visade hur han i spelargången sparkade till både en flaska och plastpåse i frustration över den uteblivna vändningen.

Jensen såg inte sekvensen, men skrattar till.

– Vi fokuserade bara på oss själva, inte på Skuru. Jag har väl egentligen ingen kommentar till det, men de har rätt att vara besvikna. Det ska man vara, det var vi senast. Vi får se hur arga de är på måndag.

Då spelas final tre i Partille.

LÄS OCKSÅ: Emil Berggren riskerar avstängning mitt i finalserien

LÄS OCKSÅ: Så stöttar omgivningen Nina Koppang efter blodpropparna

LÄS OCKSÅ: Tung start för Sävehof – föll i första finalen på hemmaplan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.