Sävehof missade chansen att avgöra – femte kvartsfinal väntar

Seriesegraren Sävehof skulle vid seger mot tabellåttan Lugi säkra en semifinalplats. Då stod Lundalaget för ännu en skräll och såg till att kvartsfinalserien tas till en femte avgörande match.
– Vi vet att det ligger en press på oss men det har vi förtjänat genom att vinna serien, säger Sebastian Karlsson till C more.

ANNONS
|

Lugi skrällde i den första kvartsfinalen och besegrade seriesegraren Sävehof i Partille arena. Därefter vann Sävehof i två raka matcher och på tisdagskvällen hade Partille-laget chans att säkra en plats semifinal.

I den förra semifinalen hamnade Lugi i ett tidigt 7–0-underläge men på tisdagen var det i stället Lugi som gjorde matchens första mål. Sävehof hade till en början svårt att överlista Lugi-försvaret men snart var målskyttet igång även för gästerna. Lagen följdes åt men mot slutet av halvleken kopplade Sävehof ett litet grepp och höll i det in till paus, då Partille-laget ledde med 16–14.

– Jag tycker vi spelar stundtals rätt bra. Vi får lite lätta kontringsmål men annars är det en jämn och rolig handbollsmatch med mycket närkamper och tuffa dueller, sa Sävehofs Emil Berlin till C more i paus.

ANNONS

21-åringen fortsatte:

– Jag tycker vi ska fortsätta med det vi har så kommer det förhoppningsvis en större ledning under matchen.

Sävehof tappade efter paus

Sju minuter in i andra halvlek hade Lugi dock kvitterat och en stund senare var hemmalaget även förbi. Det fortsatte dock vara tajt mellan lagen ända fram till slutminuterna.

Med fem minuter kvar, vid ställningen 26–24, fick Sävehofs stora spelfördelare Elias à Skipagötu två minuters utvisning och när gästerna hade en spelare mindre på planen tog Sävehof-tränaren Michael Apelgren timeout. Det hjälpte dock föga. Lugi höll undan, utökade och vann till slut med 30–26.

– Jag är jävigt besviken på oss idag. Jag tycker inte vi kommer upp i den nivå vi kan hålla och i en sån här viktig match är jag besviken, säger Sebastian Karlsson till C more.

En ny Lugi-skräll alltså och nu avgörs kvartsfinalserien i en femte avgörande match i Partille arena på fredag.

– Det ska bli kul att kunna avgöra på hemmaplan. Vi vet att det ligger en press på oss men det har vi förtjänat genom att vinna serien och då får vi bevisa att vi är så bra som vi ska vara.

LÄS MER:Wilma Kroon Andersson drabbad av körtelfeber – båda Sävehofs målvakter ur spel

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS