Sävehof krossade Varberg efter talangernas uppvisning

Långt ifrån julstämning i Partille Arena till en början. Sävehof krossade bottenlaget Varberg efter en bitvis grinig tillställning med klara 35-21. Och de gjorde det med ett juniorlag.
– Man vill se dem på plan oftare, säger veteranen Sebastian Karlsson.

ANNONS
|

Senast lagen drabbade samman var så sent som i söndags.

Då tappade Sävehof en till synes komfortabel fyramålsledning mot bottenlaget Varberg och fick rädda oavgjort efter mål av Sebastian Karlsson och Rune Schröder – kvitteringen kom med bara 25 sekunder kvar på tavlan.

I kvällens returmatch hemma i Partille var det emellertid ingen tvekan om saken.

Första kvarten var jämn, tät och grinig. Utvisningar och gula kort avlöste varandra och inte minst var intensiteten mellan bänkarna där. Gästernas tränare Hasse Karlsson och Sävehofs assisterande tränare Linus Ekman munhöggs vid varje avblåsning.

– Vi firar inte jul ihop i år, nej. Men det ska man väl heller inte göra, säger Ekman med ett skratt efter matchen.

ANNONS

Efter kvarten spelad började Sävehof tugga igång på allvar och 8–5 blev snabbt 14–6, vilket tvingade Varberg till dubbla timeouter redan i första halvlek. Paussiffrorna skrevs till hela 18–8 sedan Simon Möller i hemmamålet stått för imponerande 47 procent i räddningsprocent.

Sävehof julstökade av Varberg

Andra halvlek fortsatte i samma stil.

Sävehof vilade landslagsspelaren Jonathan Edvardsson och veteranerna Rune Schröder och Sebastian Karlsson.

I stället skickade tränaren Michael Apelgren in ungtupparna.

00-talisterna Adam Blanche, Pontus Brolin, Elias Ellefsen á Skipagötu, Anders Forsell-Schefvert, Felix Möller, Sebastian Spante, Henrik Rhåsson, Malte Celander och Emil Berlin loggade mängder med speltid – och gjorde det med den äran. Samtliga noterades för mål i protokollet.

”Jag är så jäkla gammal nu”

Hemmalaget rann undan och vann med klara 35–21.

– Blev en väldigt enkel resa för oss tycker jag, men vi grundar med att vi gör jobbet i första halvlek och håller avtalen vi har med varandra och att vi springer åt bägge håll. Jättebra match, säger Sebastian Karlsson.

Var ni förbannade över att ni tappade senast?

– Ja. Det kände så jäkla onödigt när vi hade satt oss i förarsätet. Att tappa det och nästan vara nöjda... det var förjävligt rent ut sagt, säger Karlsson.

25-årige Karlsson är inne på sin åttonde säsong i Sävehof och är trots sin ringa ålder näst äldst i laget.

ANNONS

– Jag är så jäkla gammal nu, skämtar han, och hyllar ungdomarna.

– Det är sådana här matcher de kan få vara med och visa upp sig. Vi har så otroligt många talanger och man vill se dem mer på plan. Eller ja, jag vill det, men det är så klart ”Mickes” (Michael Apelgren, tränare) ansvar. Men det är skitroligt att de tar för sig, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS