Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Sävehof krossade RIK i den fjärde kvartsfinalen

En jättevändning räddade Sävehof kvar i slutspelet senast. I den fjärde kvartsfinalen mot RIK var det kontroll från början till slut. Nu väntar en helt avgörande match i Lisebergshallen på fredag.

Sävehof avslutade det senaste derbyt i Lisebergshallen fullständigt strålande och lyckades vända sju måls underläge till seger med uddamålet 32-31 under matchens sista 13 minuter. Vinsten innebar räddad matchboll och möjlighet att utjämna kvartsfinalserien mot RIK till 2-2 i matcher hemma i Partille arena på tisdagskvällen. 

Och formen från senast fanns kvar när Sävehof välkomnade RIK till Partille för en ny derbydrabbning. Efter en jämn inledning, där båda lagen tappade boll i anfallsspelet vid ett par tillfällen, var det Sävehof som fick ordentlig snurr på offensiven. Flera spelare, inte minst William Bogojevic och Atli Ingolfsson, bidrog framåt och de vita eleganterna hade svårt att komma åt hemmalaget. 

Sandström briljerade 

Men den första halvlekens allra klarast lysande stjärnan var Sävehofs Per Sandström. 36-åringen inledde matchen piggt och fick till ett par viktiga parader. Och för varje räddning som trillade in såg burväktaren ut att höja sitt självförtroende ytterligare. Under slutdelen av halvleken var han närmast en vägg. När domarna blåste för halvtidsvila var det 15-9 i Sävehofs favör på resultattavlan, och Sandström kunde stoltsera med en räddningsprocent på nästan 62. Samtidigt hade RIK:s målvaktspar, Tobias Thulin och Tony Heeringson 30 tunga minuter innan paus. Duon fick delat förtroende men båda hade svårt att hitta rätt.

RIK öppnade bäst i den andra halvleken och hittade snabbt två mål, men Sävehof lät sig in nedslås och efter ytterligare några vassa Sandström-räddningar, ett par tekniska fel av Redbergslid kunde Partille-klubben snart ta tillbaka initiativet. 

Med knappa 20 minuter kvar var det ledning med nio bollar, 20-11, för Sävehof. 

Bortalaget försökte hitta en väg tillbaka in i matchen, men de gulsvarta behöll kontrollen och kunde till slut komfortabelt spela av tillställningen och vinna med 26-18 inför de 2730 åskådarna i Partille arena. 

Segern var Sävehofs första mot RIK i arenan. Nu väntar helt avgörande match i Lisebergshallen på fredag. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.