Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Sävehof krossade Önnered i derbyt

IK Sävehofs damer visade ingen pardon.
Med hela 37–21 krossade man årets uppstickare Önnered i fredagens derby.
– I dag kör vi bara, säger sjumålsskytten Mathilda Lundström.

Att släppa in 20 mål under en match, det är inga konstigheter.

Att göra det under en halvlek? Tja, det är ett enormt underbetyg.

Det var vad Önnered gjorde när man föll chanslöst i derbyt mot IK Sävehof.

Med en stark säsongsinledning som lett till en överraskande tredjeplacering i bagaget var det nog många som trodde att ÖHK skulle bjuda IK Sävehof, som inte nått upp till maxprestation, på en rejäl utmaning.

Så blev alltså inte fallet. Önnered var mer eller mindre chanslöst under 60 minuter när IK Sävehof visade vilken nivå man kan nå upp till när allt klaffar.

– Vi har väldigt hög fart i dag, det ser man på att både jag och Trine (Wacker Mortensen) har många avslut. Det är inte så att vi har långa anfall … så i dag kör vi bara, säger Mathilda Lundström.

Lade i andra växeln – och visade klass

Sävehof visade ingen pardon under hela matchen och tryckte på framåt med hela tio målskyttar under matchen som slutade 37–21 efter att Wilma Kroon Andersson hållit nollan under matchens sista 16 (!) minuter.

– De står upp och orkar i tio minuter, det får vi ändå ge dem en stor eloge för. Men vi har en bredare trupp, så alla kan trycka i en andra växel och då visar vi att det är klasskillnad.

Mathilda Lundström blev Sävehofs bäste målskytt när hon satte samtliga av sina sju skott.

– Det var kul! Det är klart att man kan jobba med vissa detaljer, men i dag får man vara nöjd!

Önneredsspelaren skadad

För Önnereds del var det två käftsmällar som delades ut under fredagen. Dels föll man stort, dels tvingades Moa Boqvist lämna matchen i tårar med en befarad knäskada.

– Föll olyckligt och fick en bakåtsträckning i ena knät, så vi valde att plockade av henne. Sen får kolla närmare på knät, men vi tror inte att det ska röra sig om en liknande skada som hon haft, säger Önnereds tränare Krister Bergström.

Moa Boqvist har nyligen kommit tillbaka från en korsbandsskada.

Prognoserna är förhoppningsfulla?

– Absolut. Vi är alltid förhoppningsfulla, sen får vi se vad röntgen säger. Men första intrycket från läkarna var att det inte skulle röra sig om en allvarligare skada.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.