Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sävehof klart för tolfte raka SM-finalen

Det var inget snack. Sävehof körde över Skuru i den avgörande semin och är därmed klart för sin tolfte raka SM-final, en unik svit inom svensk handboll.

Inför en jublande hemmapublik vann Sävehof med hela 35-20.

Finalen spelas i Malmö på lördag där Sävehof ställs mot Höör och har chans till sitt 13:e guld.

- Stor lycka att vara i ännu en SM-final och att damerna klarar favorittrycket år efter år är stort, säger klubbdirektören Stefan Albrechtson till GP.

Det gick en kall vind genom hemmapubliken i matchens inledning – 2-0 till Skuru och en missad hemmastraff av Ida Odén efter drygt tre minuter…

Men det skulle bli bättre.

Efter drygt tio minuter hade Sävehof ledningen med 5-4 efter en iskall strafflobb av Emma Ekeman-Fernis.

I den vevan hade Sävehof börjat få ordning på både nerver och spel och drog i väg till ledning med 11-5. Den darriga inledningen i försvaret hade stabiliserats och målvakten Johanna Bundsen gjorde flera högklassiga räddningar och tog bland annat en straff.

Men sedan hände något.

Skuru kom in i matchen och plötsligt var skillnaden bara två mål, 11-9.

Då repriserade Emma Fernis sin iskalla strafflobb och hemmalaget fick luft under vingarna igen, bland annat efter två viktiga mål av lagkaptenen Elin Enhörning och Ida Odén. Därmed kunde Sävehof gå till pausvila med ledningen 15-9.

I jakten på finalplatsen inledde Sävehof även den andra halvleken stabilt och i högt tempo.

Det var liksom inget snack om vart segern skulle gå och när Emma Fernis stänkte in sin fjärde straff kändes det som om luften gick ur Skuru, samtidigt fortsatte Johanna Bundsen att storspela, hennes sista match i Partille arena eftersom proffslivet i Köpenhamn väntar.

I slutet av matchen, inför 1 185 personer, var det ren kraftuppvisning av Sävehof som alltså tagit sig till final varje år sedan 2006

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.