Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Sävehof körde över tabelljumbon – trots tuff första halvlek

Efter två raka förluster ställdes Sävehof mot tabelljumbon. Och det såg ut att kunna bli en tredje när första halvlek var spelad.
Sedan visade Partillelaget varför de är svenska mästare och vann stort.
– Det var väl det här vi behövde som lag, en vinst och en go känsla, säger Ellenor Åström.

Sävehof men två raka förluster, senast i derbyt mot Önnered, behöver poäng för att inte tappa mer mark mot Höör och Skuru i toppstriden i SHE – där Lugi dessutom jagar tätt bakom på fjärdeplats.

Under torsdagen tog laget emot tabelljumbon GT Söder i Partille arena.

Hemmalaget rivstartade och gick ifrån till 4-1 men GT Söder kom snabbt ini matchen och med en kvart spelad var det kvitterat – 7-7. Nästa mål var GT Söders och Moa Marklunds som med det gick upp i ledning samtidigt som Sävehof hade svårt att hitta rätt med skotten från nio meter.

Sävehof tog ikapp det underläget och kunde gå på halvtidsvila i ledning 13-12.

– Jag upplever att vi startar väldigt bra första tio minuterna, sen börjar vi slarva bakåt de får långa anfall. De tröttar ut oss lite och vi gick ner i tempo, säger Sävehofs Ellenor Åström om lagets första halvlek.

I andra halvlek visade Partille-laget varför man ligger i toppen av tabellen och gick ifrån GT Söder. Snart hade hemmalaget en fyramålsledning. Sedan blev fyra mål fem och fem mål sex och uppförsbacken för gästerna blev allt brantare inför matchavslutningen.

– Vi sa i paus att det här är vår match men att det inte avgörs första fem minuterna, så vi får jobba oss in i matchen. Så vi gjorde som vi sa, säger Åström.

Två viktiga poäng

Med tio minuter kvar av matchen ledde Sävehof med tio mål. Där var matchen avgjort men Sävehof slog inte av på tempot och vann matchen med 33-22 i en match där hemmalagets samtliga utespelare noterades i målprotokollet.

– Det känns väldigt skönt, det var väl det här vi behövde som lag, en vinst och en go känsla. Det var väldigt viktig med en vinst och poäng in tabellen. Lugi var nära bakom och vi ville hålla oss där vi är om inte bättre, så det är viktiga poäng både för tabellen och som lag, säger Åström.

Tuff CL-match väntar

Nästa match för Sävehof, som är inne på vinnarspåret igen, är i Champions League borta mot Bella Gulldéns Brest Bretagne.

– Det blir tufft, men vi ska fokusera på oss själva och ta mycket erfarenhet att ta med in i ligan. Vårt fokus ligger inte på resultatet utan på vårt beteende och hur vi är i matchen. Vi kanske inte vinner även om vi spelar vårt bästa.

Elllenor Åström menar att en stor skillnad i Champions League är att laget går in i matcherna som underdogs till skillnad från i SHE, där laget förväntas ligga med i toppen och vinna matcher.

– Jag tycker inte pressen i SHE är nån börda, men det kanske sitter omedvetet nånstans, och det behöver vi vända.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.