Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Sävehof körde över Lugi – gjorde 24 mål på en halvlek

Det blev aldrig spännande när Sävehof gästade Lugi. Partillelaget gjorde 24 (!) mål i första halvlek och redan då var matchen avgjord.
– Lugi får en jättebra start och att vi bara kör samma medicin tillbaka och får kontroll är jättestark tycker jag, säger Sävehof-målvakten Wilma Kroon Andersson.

Det är jämnt mellan Sävehof och Skuru i toppen i SHE. Lagen låg inför Sävehofs onsdagsmatch på samma poäng men bättre målskillnad gjorde att Partillelaget gick in i bortamötet mot Lugi som serieledare.

Mötet med tabellfyran från Lund såg ut att bli en jämn uppgörelse – till en början i alla fall. Sedan visade Sävehof varför man är serieledare.

Matchen inleddes i ett rasande tempo och efter sju minuter var ställningen 4–4 och Wilma Kroon Andersson i Sävehof-målet såg med tre raka räddningar till att gästerna inte låg under då.

Sedan la Partille-laget i en växel till och då hängde inte Lugi med. Lundalaget gjorde 15 mål i den första halvleken men det hjälpte föga när Partillelaget hade hela 24 bollar i mål på samma tid.

– Lugi får en jättebra start och att vi bara kör samma medicin tillbaka och får kontroll är jättestark tycker jag, säger Kroon Andersson.

Vann med 15 mål

Sävehof fortsatte i samma höga tempo i andra halvlek och Lugi hade inte en chans att hänga med och det blev aldrig någon spänning i Lund. Det blev inga 24 mål för Sävehof i den andra halvleken med väl 18. Det skiljde till slut 15 mål mellan lagen – matchen slutade 27–42.

– Det är en jätterolig match där alla bidrar och har bra energi, vi lyckas verkligen med det vi sagt, säger Wilma Kroon Andersson.

Matchens främsta målskytt var Laura Jensen. Danskan gjorde nio mål på elva skott för Sävehof och prisades som matchens bästa spelare.

Segern är Sävehofs tionde raka och den knappa serieledningen befästs något. Härnäst i ligan väntar derby mot Önnered men innan det ställs Sävehof mot Moskva i Champions League på söndag.

– Det är skönt att få en sån är match där många får spela inför söndag. Varje match i Champions League är svinrolig och verkligen en möjlighet. Vi har inget att förlora och vi möter de bästa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.