Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Sävehof körde över Boden

Sävehof fick med sex spelare i truppen till hemma-EM och visade också att det var klasskillnad när laget tog emot nykomlingen Boden. Redan i paus ledde laget med tio mål.

Det är intensiva handbollsdagar för Ida Odén och Sävehof. Efter bortamötet i Champions League mot Krim i lördags blev Odén i tisdags uttagen till landslaget för första gången sedan comebacken i våras.

– Det var så klart jätteroligt och lite överraskande. Men det ska bli fantastiskt kul och det är bara att satsa järnet på allt varje träning för att man ska få så go känsla och att allt ska bli så bra som möjligt, säger Odén.

Ikväll var hon tillbaka i handbollsvardagen när Sävehof tog emot nykomlingen Boden. Gästernas Mariana Lopes såg till att laget höll jämna steg med mästarna i fem minuter.

Men Boden blev aldrig en riktig utmaning för Sävehof. Med tio minuter spelade ledde laget med sex mål och i halvtid hade man med hjälp av Julia Eriksson, åtta mål för kvällen, och EM-klara Olivia Mellegård sprungit ifrån till 21–11.

– Vi har haft en dålig trend med sämre starter på matcherna och det ville vi bryta i dag. Det lyckades vi också med genom att börja i rätt ende med att stå bra bakåt och trycka ut spelet. Vi behöver inte så mycket uppställda anfall eftersom vi gör så bra uppspel, säger Ida Odén.

Sävehof, som har ett intensivt matchschema, gick under matchen runt på många spelare och landslagsspelarna Jamina Roberts och Johanna Bundsen spelade inte alls mot Boden.

– Vi har två matcher i veckan så vi måste gå runt på folk och vi visar också att vi klarar av det. Det blir också en go stämning i laget när det är många som bidrar, säger Odén.

Även om Sävehof drog ner på tempot något i den andra halvleken var den sjunde raka segern för året i serien aldrig hotad. Slutsiffrorna blev till sist 35-24.

– Vi ville göra en lika bra halvlek som den första, det lyckas vi kanske inte med. Men vi kontrollerar spelet och i dag är det klasskillnad mellan oss, säger Odén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.