Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof har kopplat grepp om finalplatsen

Ny dominant försvarsinsats av Sävehof och andra raka semifinalsegern mot fjolårsfinalisten H65 Höör.
24-20 och Partilledamerna ett järngrepp om finalplatsen.
– Shit vad skönt det var, säger Sävehofs målvakt Wilma Andersson.

"För vår del är det inte så jävla fagert."

Det var en frustrerad Höör-stjärna vid namn Mikaela Mässing som intervjuades av C More i pausvilan.

En frustration som var ett tydligt kvitto på att IK Sävehof gjort sin läxa och fått stopp fjolårsfinalisten sylvassa offensiv.

Det gick inte längre lika enkelt för Skånelaget som, i den första semifinalen, kört över Partillegänget med 32-21.

För andra matchen i rad mötte Höörs offensiv ett kompakt försvar som inte gav vika.

Sävehof genomgått en förvandling under semifinalserien, mycket tack vare den nyttiga näsbrännan i första mötet.

– Vi blev totalt överkörda och jag vet inte om det var att vi inte var beredda på vad som väntade. Men det var ju en jäkla väckarklocka, för nu har vi gått in och verkligen gjort jobbet. Så det är ju bara positivt, säger Sävehofs målvakt Wilma Andersson.

Har ni skruvat på något sedan den första matchen?

– Vi spelade ju mer utgrupperat i den första matchen och sen tänkte vi att Mässing kommer göra sina mål, så då är det dumt att lyfta på henna och skapa luckor för de andra. Så vi har ett fantastiskt 6-0 nu. Det känns jättetryggt och bra.

Avväpnade Mässing

"Jättetryggt och bra" var en korrekt beskrivning Sävehofs insats under den tredje semifinalen.

Höörs offensiv, kunde inte tränga igenom gästernas tunga och kompakta försvar. Extra tung kväll var det för Skånelagets stora stjärna, Mölndalstjejen Mikaela Mässing.

Niometersskytten, som kom tvåa i grundseriens skytteliga, skrapade endast ihop tre mål och brände båda sina straffar mot Wilma Andersson i Sävehofmålet.

– Första straffen är väl inte jättebra av henne, så det var väl gött att jag kunde ta den. Sen missar hon mål på den andra, men kunde lika gärna ha satt den i krysset … så det var kanske min dag idag.

Samtidigt kunde Partillegänget bjuda på en effektiv offensiv och efter nio mål på 20 minuter tvingades H65 till en timeout.

Den hjälpte dock föga. Partillelaget vek sig inte och inte ens fem minuter senare tog Skånelaget ytterligare en timeout.

Matchboll i Partille

Sävehof höll skickligt undan i 60 minuter och stod som segrare med 24-20 i den tredje semifinalen. Därmed kan man säkra finalplatsen hemma i Partille arena på torsdag.

Där kommer det vara mental fördel Sävehof - men också ett rejält uppretat Höör.

– Ja verkligen. Men samtidigt så har ju Höör varit bäst under hela säsongen, så vi får nog vara beredda på allt. Det är inte så att vi kan ha en promenad i parken på torsdag, utan det är liv eller död som gäller, säger Wilma Andersson.

Vad kommer ni behöva göra bättre?

– Vi kanske ska göra fler mål, även om 24 mål ändå är bra om man ser till vad de släppt in under säsongen. Sen ska man inte ändra så mycket under slutspel, det är bara att köra på det som funkar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.