Sävehof har CL-avancemanget i egna händer

Om Sävehof vinner mot Larvik på söndagen är klubben klar för en fortsättning i Champions League. - Vi ska ta det här, hela laget är supertaggat, säger Loui Sand.

ANNONS
|

Lördagens träning inför den spännande drabbningen beskriver hon som positiv.

- Vi hade bra spel med boll och en bra genomgång. Alla är laddade och vet vad som står på spel, säger hon.

Grupp D som Sävehof spelar i har visat sig vara oerhört jämn där alla har kunnat slå alla.Efter fyra omgångar hade de fyra lagen fyra poäng vardera. Men bara tre av dem kan gå vidare.

Efter helgens femte omgång kan det stå klart om Sävehof är ett av dem.Upplagt för en rysare med andra ord. Spelarna har avgörandet i egna händer – vinst mot Larvik HK i Partille arena på söndagen och det hela är klart.

ANNONS

- Det blir stenhårt, men eftersom vi har chansen ska vi givetvis ta den, säger Loui Sand till GP.

Sävehof skrällde i första mötet genom att besegra de hemmastarka norskorna.

Vinner Sävehof på söndagen är laget vidare till Champions League melllangrupp eftersom inbördes möte mellan klubbarna räknas.

- Det blir oerhört tufft, men inspirerande. Larvik är ett spelskickligt och kontringsstarkt lag. Vi måste spela kontrollerat och inte släppa till något, säger Loui Sand.

För egen del har hon hittills gjort 18 mål i Champions League.

I senaste CL-matchen, mot Krim förra helgen, blev hon historisk genom att 13 minuter förse slutet stänka in Sävehofs 1200: e mål i Champions League.

- Det hade jag ingen aning om, men självklart är det kul att hamna i historieboken. Men sådana saker är inget jag går omkring och tänker på – i de här matcherna är all mål viktiga, säger hon.

Efter lördagens träning kunde Sävehofs coach Henrik Signell konstatera att han kan matcha de bästa spelarna.

- Emma Ekenman-Fernis fick en lättare hjärnskakning i senaste CL-matchen, men hon har vilat i veckan och fått klartecken för spel, säger han.

ANNONS

Om förutsättningarna inför söndagens toppmatch säger Henrik Signell.

- Vi kan avgöra det hela och gå vidare, så är det. En tuff, stimulerande och spännande utmaning som ska bli riktigt rolig att ta sig an, säger han och fortsätter:

- När vi hamnade i den här gruppen insåg vi att det skulle kunna bli hårt och jämnt och så har det verkligen blivit. Alla vill vinna – och alla kan vinna, sammanfattar Henrik Signell.

Fakta: Champions League

*Totalt deltar 16 lag. De tre bästa från varje grupp, med vardera fyra lag, går vidare till den så kallade mellanrundan som inleds efter nyår.

* De lag som tar sig vidare slås ihop till två grupper med sex lag i varje grupp. Inbördes resultat från första gruppen tas med.

* De fyra bästa i varje grupp tar sig vidare till kvartsfinal. Hittills har Sävehof inte nått till de avslutande utslagsmatcherna.

ANNONS