Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sävehof gjorde vad man skulle mot jumbon

Utan något större skönspel hade Sävehof en hyfsad dag på jobbet och besegrade planenligt tabelljumbon Ystad med 35-30.

På pappret skulle inte bottenlaget IFK Ystad ge Sävehof några större problem i jakten på viktiga slutspelspoäng.
Men som bekant är verkligheten ofta en annan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi visste att det skulle bli tufft, IFK Ystad är ett bökigt och svårspelat lag att möta. De har bra skyttar och bra samarbete med kanterna och är skickliga på sitt sätt att spela. Att de gärna försöker spela sju mot sex bidrar till att göra spelet ryckigt, det kan vara svårt att hitta sin rytm och komma åt dem, säger Sävehofs tränare Robert Wedberg.

Första kvarten hade hemmalaget svårt att nå sitt mål – att koppla grepp och dra ifrån. Lagen följdes målmässigt åt och Sävehof gav stundtals en provkarta på slarv och missar – både framåt och bakåt.

"Kontroll på spelet"

Kommande kvart började det rätta till sig – mycket tack vare att Olle Forsell Schefvert visade vägen genom att distinkt ta tillvara sina möjligheter – fyra mål kom från honom under den första halvleken där Sävehof som mest ledde med sex bollar.

– Under den andra halvan blev det bättre och vi får ett försprång som lugnar det hela lite. Totalt sett tyckte jag aldrig att vi var hotade, vi hade trots allt kontroll på spelet matchen igenom, säger Wedberg.

I slutet av halvleken tappade dock hemmalaget skärpan igen, Ystad började närma sig och paussiffrorna skrevs till 18-14.
Sävehof inledde den andra halvleken till synes fokuserat – men stundtals tappades åter skärpan, försvarsspelet glappade och offensivt förvaltades inte chanserna. Med fysiskt spel och offervilja var Ystad aldrig längre bort än fem mål.

– Det går lite upp och ner hos killarna, sådana här matcher är ofta svåra att spela. Men totalt sett tycker jag att jag fick flera bra svar, inte minst var det viktigt att vi kunde går runt på många spelare.

Derby väntar härnäst

I slutet av matchen hade Sävehof bra distans och lät inte Ystad närma sig. Med en halv minut kvar avslutade Atli Ingolfsson vackert genom att snyggt slå i sista spiken och fastställa slutresultatet, 35-30.

– Väldigt skönt att vinna i dag, inte minst med tanke på att vi förlorade senast mot Alingsås trots att vi spelade bra. Att ta hem en sådan här bökig match som mot Ystad är bra för lagkänslan, betonar Wedberg.

Närmast väntar en tuff uppgift – derby borta mot RIK i Lisebergshallen på måndag. Sävehof har revansch att kräva.

– Det är en sådan match som vi länge sett fram mot. RIK har spelat oerhört stabilt så det ska bli en härlig utmaning. Vi hoppas på bra stämning, stor publik – och vinst förstås, säger Wedberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.