Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sävehof gick ifrån matchplanen

Sävehof fick se sig besegrat i mötet med Alingsås.
Tränaren Kristian Berndtsson var besviken över att gulsvart inte höll sig till matchplanen.
– Sättet vi gör det på är mindre kul, säger Berndtsson.

Det var med positiv anda Sävehof gick in i rivalmötet med Alingsås. I alla fall efter premiärsegern mot Eskilstuna Guif.

Men finalreprisen blev inte som Partillelaget tänkt sig.

Alingsås ryckte i slutet av första halvlek och i början av andra.

Slutresultatet skrevs till 28–23.

– Det är väl aldrig kul att förlora utan det är mer sättet vi gör det på som är mindre kul, säger Sävehofs tränare och fortsätter:

– Vi vet att Alingsås är starka i slutet av första och trycker på. Då chansar vi lite. Även om vi har lägen så kanske vi ska hålla nere det för att gå in i halvtidsvila lite säkrare. Nu tappar vi till fem ner i halvlek och då blir det en jobbigare uppförsbacke i andra.

LÄS MER: ”Frågan är om man någonsin kommer släppa den”

Vad är det som inte räcker till?

– Försvarsmässigt tycker jag vi spelar precis som vi vill. Det är ändå ganska jämnt. Framåt har vi det tyngre. Vi håller oss inte riktigt till den spelplan som vi har sagt. Vi går mycket på förstaläget i stället för att gå på tredje, fjärde läget. Det suger mycket energi. Vi får stångas.

Men det går inte att älta den här förlusten alltför länge för Sävehof. På onsdag är det match i Champions League borta mot finska cocks.

– Vi har förberett oss under hela försäsongen med bra träning. Vi lägger mycket fokus på prehab-träning. Sen är det så – vi har spelat två matcher. Vi har vunnit en hemma – vi har förlorat en borta mot en av storfavoriterna på bortaplan, så det är liksom ingen skam att förlora mot Alingsås i Estrad. Vi släpper det här och går vidare.

LÄS MER: Kraft kung i Estrad – Alingsås vann finalreprisen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.