Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Sävehof fortsätter vinna i Champions League

De svenska mästarna Sävehof vann gruppfinalen mot Sporting Clube de Portugal. Slutsiffrorna i Partille Arena skrevs till 29-24 efter att laget behållit initiativet matchen igenom.
– Vi var disciplinerade och lyckades hålla oss till vårt koncept, säger sexmålsskytten Jonathan Edvardsson.

Det var lite av en gruppfinal som stod på programmet när Sporting Clube de Portugal gästade Partille arena föra att möta Sävehof i den tredje omgången av gruppspelet i Champions League. Båda lagen hade inlett med två vinster i grupp C som inför matchen delats i två skikt då även Bidasoa från spanskbaskiska Irun inlett med full pott.

Sporting är för tillfället tvåa i den portugisiska ligan och nådde ifjol till åttondelsfinal i Champions League där ungerska Telekom Veszprém blev för svåra.

– Vi visste att det var ett rutinerat lag med många spetskvaliteter, säger Sävehofs lagkapten Jonathan Edvardsson.

Sävehof kom närmast från en sent räddad poäng mot IFK Skövde genom mål av Gzim Salihi. Det var just Salihi som inledde målskyttet för sitt lag på straff fram till 1-1 efter tre minuter. Det för dagen helsvarta hemmalaget tog ett tidigt kommando och gick upp till 5-2 efter tio minuter.

Tidiga utvisningar

Det var en tuff första halvlek med en hel del irritation mellan bänkarna. Det rumänska domarteamet hade en hel del att stå i. Två relativt tidiga tvåminutersutvisningar på Christoffer Brännberger var inte vad Sävehof hade önskat, framförallt med tanke på hans betydelse för försvarsspelet.

Ett tag var försprånget uppe i fem bollar men i paus var ställningen 13-10. En annan som klivit fram för Sävehof i den mycket underhållande första halvleken var Gzim Salihi som gjort fem mål.

– Vi var disciplinerade och lyckades hålla oss till vårt koncept, säger Jonathan Edvardsson.

När Gzim Salihi fick gå ut med något som såg ut som en handskada tio minuter in på andra. Då såg Sporting ut att gå ikapp vid ställningen 17-16. Istället klev Stefan Sunajko fram efter att ha varit osynlig före paus och satte två mål. Snart var det 22-17 till Sävehof.

LÄS MER: Unga löftet levererade efter Salihis skada

Det var många spelare som presterade på topp i Sävehof den här kvällen. Emil Berlin klev fram i Salihis frånvaro och levererade mål, precis som sexmålsskytten Jonathan Edvardsson. Segersiffrorna skrevs till 29-24.

– Vi hjälper Agust bra i målet och är disciplinerade i anfallet, säger Jonathan Edvardsson.

– Vi hoppas kunna ta med den här hungern in i våra närmaste matcher.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.