Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Sävehof flyttar upp talanger

Sävehof förstärker truppen – med kraft från de egna leden. Talangerna Louise Rundcrantz och Nora Lundell flyttas upp till damlaget.
– Det är roligt att vi kan lyfta unga talanger som har varit i klubben många år, säger tränare Rasmus Overby.

De regerande mästarna är mitt uppe i brinnande slutspel men det hindrar inte Sävehof från att blicka mot framtiden.

Häromdagen blev det klart att VästeråsIrstas niometersspelare Ellenor Nilsson Åström har kritat på ett tvåårskontrakt med de gulsvarta och nu meddelar klubben att det görs ytterligare förstärkningar – den här gången hämtas spelarna från de egna leden.

Talangerna Louise Rundcrantz och Nora Lundell, båda födda 2000, flyttas upp från akademin till damlaget nästa säsong.

– Jag är otroligt tacksam över att få fortsätta spela i Sävehof. Det ska bli roligt och spännande att ta vara på denna chansen. Jag ser framemot att fortsätta utvecklas i en klubb som jag spelat i sedan jag var liten, säger kantspelaren Louise Rundcrantz till Sävehofs hemsida.

"Har visat rätt inställning"

– Det ska verkligen bli jätteroligt att få stanna i Sävehof en säsong till och ta steget upp till A-laget, det har varit mitt mål att få fortsätta min resa i Sävehof efter jag flyttat från Jönköping till Partille. Jag ser fram emot ett lärorikt år med stora förebilder framför mig och en träningsmiljö som är utvecklande och professionell, säger mittsexan Nora Lundell.

Tränare Rasmus Overby ser fram emot att få arbeta med löftena nästa år.

– Nora och Louise har utvecklas bra de senast åren och de har visat att med hårt arbete och rätt inställning så kan man komma långt inom handboll. Båda spelarna passar perfekt in i vår träningsmentalitet och skall ta till vara på den möjlighet att få träna och spela med några av Sveriges bästa handboll spelare. Det är roligt att vi kan lyfta unga talanger som har varit i klubben många år. Det visar att vår Akademi gör ett bra jobb och våra duktiga ledare kan utveckla spelare till SHE. Vi tror att båda spelarna med tiden kan utvecklas till att bli bra spelare hos oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.