Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehof förlorade med uddamålet

För många utvisningar knäckte Sävehof. - Ett jäkla tryck. Nu behöver vi stor hemmapublik i nästa match på söndag, säger Sävehofs tränare Magnus "Bagarn" Johansson.

Sävehof vann första matchen mot Guif med minsta tänkbara marginal och nu blev det ungefär likadant – fast åt andra hållet. Guif vann med 27–26.

- Bara att erkänna, Guif var hetare än oss på slutet, medger "Bagarn".

Det började illa för Sävehof och tränaren såg sig tvingad att begära time-out redan efter fyra minuter. Då ledde Guif med 5–1.

- Sakta men säkert gick det bättre och så småningom blev det riktigt bra, förklarar "Bagarn", så i det stora hela gjorde vi en bra match.

Dock inte tillräckligt bra. Guif har alltid starkt publiktryck och särskilt när en match gäller så mycket som denna. Magnus Johansson var ändå tacksam mot sina egna supportrar:

- Vi hade en liten klack, som kämpade emot väldigt bra och nu hoppas vi att många fler hjälper till på söndag, så att vi också får ordentlig fördel av hemmaplan.

När Sävehof drabbades av fyra utvisningar i rad försvann det överläge som Partillegänget skaffat sig. Länge var ledningen fem mål stor.

Matchen avgjordes åtta sekunder före slutsignalen, då Helge Freiman sköt segermålet. Sedan blev det aningen irriterat och många, inklusive Sävehofstränaren, tyckte att Guif borde drabbats av ett rött kort.

- Men det är inget vi hänger upp oss på, det är bara att gå vidare och satsa på nästa match, tycker "Bagarn".

Mikael Apelgren stannade hemma på grund av magsjuka, men bör kunna spela nästa match.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.