Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehof förlorade

Champion´s League är över för Sävehofspelarna, som ändå kan vara stolta. – Vi har lärt oss väldigt mycket, säger Olle Forsell Schefvert, säsongens största fynd.

Sävehof behövde vinna med sju mål för att gå vidare till kvartsfinal och det var ett faktum som innebar en stress Partillelaget inte riktigt kunde hantera. Motståndet var också besvärligt, inte minst i kraft av sin rutin.
– Dom kommer ju med sju man som spelat VM, fast dom inte är mycket äldre än jag själv, säger Olle Forsell Schefvert.
Han är 19 år och debutant även i Elitserien. Den här gången fick han spela mera än väntat eftersom brorsan Erik fick rött kort och Kristian Bliznac utgick efter en smäll. Olle gjorde det bra, med smart spel i försvaret och modiga försök i anfall.
– Han är en kille att bygga på i framiden, berömmer tränaren Magnus Johansson, och en av årets största positiva överraskningar.
Jesper Nielsen var också genomgående bra, men för övrigt var det inte många Sävehofsspelare som nådde upp till riktig kvalité.
– Vi var ändå med till sista omgången och det ska vi vara stolta för, tycker tränaren.
Nu går säsongen vidare med avslutningen på Elitserien och slutspel. Sävehof är regerande svenska mästare.
– Vi ska ha lärt oss en del av det här, nu måste vi ställa om till svenska förhållanden, förklarar Olle Forsell Schefvert.
Celje går vidare till gräddan av Europas klubblagshandboll. Och det är svårt att inte känna sympati för en klubb som har med sig en stor hejaklack ända från Slovenien - med en dragspelare mitt i högen.

29-24 slutade matchen till Celje.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.