Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emma Fernis stod för åtta mål mot Skuru.  Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Emma Fernis stod för åtta mål mot Skuru. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Sävehof föll mot Skuru efter dramatik

Under tisdagen skrev Emma Fernis på för ett år till i Sävehof. Under onsdagen blev hon matchens bästa målskytt i toppmötet mot Skuru – ett toppmöte som hemmalaget Skuru vann efter stor dramatik.
– Emma är en stor profil, säger Sävehof-tränaren Rasmus Overby.

Sävehof, som redan innan onsdagens match var klar som tabelltrea inför det stundande slutspelet, rivstartade borta mot tabelltvåan Skuru och gick ifrån till ledning med 3-0. Sedan kom hemmalaget in i matchen och efter kvarten spelad var ställning oavgjord, 7-7.

Lagen följdes sedan åt innan Skuru drog ifrån något innan pausen och när den första halvleken var över var ställningen 14-12. En halvlek där Emma Fernis, som precis skrivit på för ett år till i Partille-klubben, och lagkapten Linnea Petersson var Sävehofs bästa målskyttar med fyra mål vardera.

LÄS MER: Landslagsstjärnan stannar i Sävehof

"Hon är en stor profil"

I den andra halvleken fortsatte Emma Fernis leverera mål från sin kant och från straffpunkten. Men mål gjorde också Skuru och det blev jämn halvlek efter att Sävehof snabbt gick ikapp till likaläge. Med kvarten kvar av matchen var ställningen 22-22 och det blev en rysare ända in i slutet. En rysare som hemmalaget Skuru till slut vann med 29-27.

– Det är en bra match från bägge håll. Vi håller oss till vår taktik men missar lite mycket lägen, konstaterar Emma Fernis efter matchen.

– Matchen var nog rolig att kolla på. Det är två bra lag och små marginaler, säger Rasmus Overby.

Vem som blev matchens bästa målskytt? Jo, Emma Fernis med åtta fullträffar, varav fyra från straffpunkten.

– Emma är en stor profil. Jag tyckte hon gjorde en bra match och det är väldigt roligt att se inför slutspelet, att vi kan räkna med henne, säger Overby.

En omgång återstår nu innan slutspelet drar igång. För Sävehof, som alltså redan säkrat tredjeplatsen i tabellen efter Höör och Skuru, väntar bottenlaget Kristianstad hemma i Partille arena i sista matchen. Sedan ska allt sitta inför slutspelet.

– Jag tycker vi har nån nivå till att hämta och jag tror att det kommer komma till slutspelet. Vi har mer att ge, säger Emma Fernis.

Hur ska ni nå den nivån?

– Framför allt bakåt, där sätter vi nivån från början och får anfallsspelet att fungera bättre. Där kan vi vara ännu bättre.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.