Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.  Bild: PETTER ARVIDSON
Arkivbild. Bild: PETTER ARVIDSON

Sävehof föll mot IFK Ystad – för första gången på 14 år

IFK Ystad hade inte besegrat Sävehof på 14 år. Under onsdagen bröts den trenden när regerande mästaren förlorande den första av veckans två matcher lagen emellan.
– Det är skönt nu att vi kan ta revansch på dem, säger Emil Berlin.

Sävehof låg inför onsdagen på sista slutspelplats i Handbollsligan. I en jämn tabell låg IFK Ystad på samma poäng, men med bättre målskillnad och två placeringar upp.

I veckan väntar dubbelmöte mellan lagen, den första matchen i Ystad under onsdagen och returen i Partille på fredag.

Som i de senaste matcherna kom Sävehof under onsdagen till spel med en skadedrabbad trupp. Förutom Gzim Salihi som varit borta länge på grund av hjärnskakning saknades skyttehotet William Bogojevic och Adam Blanche på grund av sjukdom.

– Det påverkar oss att vi blir färre spelare att gå runt på och att vi tappar spelare som kan göra tio mål i en match och kan vinna matcher nästan själva, säger Emil Berlin om skadeläget och fortsätter:

– Vi tänker inte så jättemycket på det mer än att vi tränar ihop oss på ett annat sätt. Jag tror det är bra att fokusera på det vi kan göra än på att det saknas massa spelare, det kan vi ju inte påverka.

Första förlusten på 14 år

I onsdagens match var det hemmalaget som inledde bäst och gick till pausvila i fyramålsledning (16-12).

– Vi har svårt att få kontakt och när vi tappar hänger vi med huvudena. De gör lite lättare mål och vi får kriga mer, säger Berlin om första halvlek.

I andra halvlek behöll Ystad länge greppet men i slutet av matchen närmade sig Sävehof och med knappt tio minuter kvar skiljde bara ett mål mellan lagen. Då satte hemmalaget in ett litet ryck och matchen slutade 27-24 och IFK Ystad besegrade Sävehof för första gången sedan 2005.

– Det är skönt nu att vi kan ta revansch på dem och försöka göra en bättre match än idag. Det krävs att vi kommer upp i försvaret från början och ser vad vi kan utnyttja hos dem och får lättare mål, säger Berlin inför fredagens retur.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.