Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof föll med uddamålet

Minsta möjliga marginal skiljde Sävehof från poäng i bortamötet med Ystad.
Förlusten med 22–23 var Sävehofs andra för säsongen.

Det var jämnt matchen igenom när Sävehof åkte söderut för match mot IFK Ystad. I paus var hemmalaget i ledningen med en boll – och det var ungefär så det fortsatte att se ut matchen igen.

Ystad gick upp till ett par måls ledning, Sävehof kom ikapp. Ystad gick upp i ny ledning, Sävehof kom ikapp igen. Men Filip Långhs 23–21 kom gästerna från Partille aldrig ikapp.

Med bara sekunder kvar hade man chansen, men försöket till en japanare bröts – och säsongens andra nederlag var ett faktum. Sävehof parkerar nu i mitten av tabellen, med sex omgångar spelade.

Bäste målskytt i Sävehof blev Henrik Tilsted med sex baljor.

– Jag tycker att vi är ganska bra i försvaret, men i anfallet där missar vi för många skottlägen som är ganska bra. Då kommer vi efter dem hela matchen och vi saknar de sista tio procenten, säger Sävehofs nye dansk.

Han sammanfattar klubbens säsongsinledning som lagom.

– I Malmö var vi dåliga, i dag så kunde vi ha fått ytterligare två poäng med lite tur. Vi är ett nytt lag med tre nya danska spelare, men det är okej totalt. Det är inte bra och inte så dåligt. Vi ville gärna ha haft två-tre poäng mer än vad vi har nu.

Hur har den första tiden i klubben känts för egen del?

– Jag njuter av att spela handboll. Jag kommer från en lång skadepaus och jag vill vinna matcher, det är det jag har fokus på.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.