Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehof föll i jättedrama

Sävehof anförda av 18-årige William Bogojevic utmanade regerande mästarna Kristianstad hela vägen in över mållinjen i den första semifinalen. Men till slut föll man efter matchens sista skott. – Det känns jäkligt surt, säger Bogojevic.

Regerande mästarna och säsongens seriesegrare IFK Kristianstad på bortaplan var det som väntade Sävehof i den första semifinalen. Det hindrade inte tränaren Magnus "Bagarn" Johansson från att skicka ut ett mycket ungt manskap på banan.

I startsexan återfanns 19-årige Jonathan Edvardsson och framför allt 18-årige William Bogojevic, som är tillbaka på allvar efter att ha missat stora delar av våren på grund av sjukdom.

– Jag hade körtelfeber runt årsskiftet och var borta i drygt två månader. I början var det riktigt svårt att komma tillbaka eftersom jag varit sängliggande och inte fått någon fysisk aktivitet på två månader men det var bara att jobba på och nu är det bra, säger Bogojevic.

Sävehof böjrade mycket piggt och ryckte snabbt åt sig en ledning. Mycket tack vare målvakten Per Sandström som storspelade och stod för en mängd imponerande räddningar.

– Det betyder otroligt mycket att ha Per längst bak. Han visar verkligen hur viktig han är i de jämna matcherna, säger William Bogojevic.

Kristianstad tog sig dock tillbaka och gick till pausvila med en tremålsledning.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget trycka på och ledde efter 42 minuters spel med 22-18. Då reste sig Sävehof.

Anförda av William Bogojevics genombrott och skytte jobbade sig Sävehof tillbaka in i matchen och kom i kapp till både 26-26 och 27-27.

Avslutningen blev gastkramande. Med 40 sekunder kvar smällde William Bogojevic in 28-28. Kristianstad svarade med att ta timeout innan Albin Lagergren med matchens sista avslut sänkte Sävehof när det återstod tre sekunder att spela.

– Jäkligt surt. Det var väldigt nära. Men det är ingen idé att deppa, det är ny match på onsdag och då ska vi ha den, säger Bogojevic.

18-åringen själv lämnade matchen med tolv gjorda mål – lika många som han gjort under resten av säsongen. Trots det var han blygsam i omdömet om sin egen insats.

– Det var väl godkänt, säger Bogojevic.

Var det något särskilt som gjorde att det gick så bra?

– Det vet jag faktiskt inte men de hade väl ingen jättebra koll på mig så de kanske var lite passiva.

Desto mer positiv var han till lagets prestation.

– Vi gjorde det bra. Vi sprang och fick dem dit vi ville, sedan var det tillfälligheter som avgjorde.

Vad krävs för att ni ska trycka till Kristianstad i andra matchen?

– Att vi fortsätter med exakt det vi gjorde här och att vi är lite skarpare i vissa lägen. Då ska vi nog lösa det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.