Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bildbyrån: Carl Sandin.
Bild: Bildbyrån: Carl Sandin.

Sävehof CL-segrade i hetsig match: "En vidrig människa"

Cocks Teemu Tamminen firade vilt mot Sävehofs bänk flera gånger. Hemmalaget svarade med att vinna – och kritisera kantspelaren efter matchen.
– Det är en vidrig människa, säger Sebastian Karlsson.

Först fyra raka segrar. Sedan två raka förluster.

Sävehof Europaäventyr har varit mest upp men också en del ner den här hösten. Efter den fina inledningen på gruppspelet blev det dubbla nederlag mot gruppettan Bidasoa Irun i de två senaste omgångarna.

På lördagen tog sig dock gulsvart tillbaka till vinnarspåret.

De gjorde det via 28–22 (12–8 i paus) hemma mot finska Cocks.

– En väldigt skön seger, särskilt med tanke på att vi har blivit utklassad i de två senaste Champions League-matcherna, säger Sebastian Karlsson.

"En vidrig människa"

Det var en match som mestadels präglades av stundtals låg intensitet, en del tuffa dueller och massvis av heta känslor.

Framför allt var det finländarnas Teemu Tamminen som gjorde vad han kunde för att reta gallfeber på Sävehofs lag.

När gästerna gjorde mål firade han det ofta med springa och fira framför Sävehofs bänk och i spelet på plan hamnade han flera gånger i diskussion både med hemmaspelare och med assisterande tränaren Emil Berggren.

Men det var alltså Sävehof som fick sista ordet. Hemmalaget kunde rycka till sig segern efter att ha varit starkast i slutet.

Efter matchen riktade Sävehof-lägret skarp kritik mot vänstersexan.

– Han är fruktansvärd. En vidrig människa. Skriv gärna det: Teemu Tamminen är en vidrig människa, säger Sebastian Karlsson.

Sävehof högersexa ställdes ofta mot Tamminen både offensivt och defensivt.

– Han är helt galen. Han sänkte Jonte (Jonathan Edvardsson) i bortamatchen.

"Han är galen"

Christoffer Brännberger, som i en närkamp i slutet tryckte till Tamminen, fyller i:

– Han är galen. Det var samma sak senaste matchen vi mötte dem. Då sades det massa saker om vad han skulle göra med ens familj. Så vi visste att han är en sådan som gillar att snacka. Det var skönt att proppa honom lite i slutet. När det var klart kände jag att jag ville trycka till honom lite. Han är helt otrolig. Helt otrolig! Men sedan kan jag tycka att det är härligt. Det bidrar. Så länge man kan ta en smäll också, säger Brännberger som förklarar segern såhär:

– Det märktes att de hade lite spelare borta. De blev skittrötta i slutet. En kombination av det och att vi bara maler på gör att vi vinner.

Vinsten innebär att Sävehof nu verkligen har satt sig i ett fint utgångsläge inför fortsättningen.

Laget är med i toppen och ligger efter sju omgångar tvåa. Att komma topp två i gruppen är vad som krävs för att avancera vidare till nästa runda.

– Det är viktigt att vi vinner de här matcherna om vi vill avancera. Då måste den här typen av matcher vinnas, säger Brännberger.

– Så som jag ser det har vi en jättebra möjlighet att gå vidare. Det är helt upp till oss själva om vi ska klara det. Det är klart att det är svåra och tuffa matcher vi har kvar. Två riktigt svåra bortamatcher med Rabotnik och Sporting Lissabon, men om vi tror på det vi gör så går det vägen, säger Sebastian Karlsson.

Nästa match för Sävehof i Champions League är den 17 november då gruppjumbon HC Eurofarm Rabotnik väntar på bortaplan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.