Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sävehof chanslöst mot toppkonkurrenten Skuru

Sävehof har imponerat i SHE – men inte mot toppkonkurrenterna.
På söndagen blev det en klar förlust mot ett skadedrabbat Skuru.
– Det spelar ju ingen roll egentligen om man missar nåt skott men vi vänder inte det, säger en besviken Mathilda Lundström efter förlusten.

Inför säsongen pratades det om tre lag som skulle utmana om SM-guldet: Sävehof, Höör och Skuru.

Nu har Sävehof mött de två toppkonkurrenterna – och förlorat mot båda.

Förlusten mot Höör kom i september, den mot Skuru på söndagen.

– Jag känner mig ganska tom och är besviken. Vi kommer inte alls upp i nivå och spelar individuellt och får inte träff bakåt. Och Skuru gör det bra, säger Sävehofs Mathilda Lundström, som inför säsongen lämnade Skuru efter fyra år.

Skuru kom till Partille arena för toppmötet med en liten trupp på grund av skador på flera nyckelspelare, däribland lagkapten Daniela De Jong. Men trots bara tre utespelare på bänken gav de stjärnspäckade Sävehof en tuff match.

I första halvlek hade hemmalaget svårt att få träff i försvaret men framför allt i anfallet och Skuru vann halvleken med 15-10.

”Vet inte vad vi håller på med”

Mönstret från första halvlek fortsatte i andra – Sävehof hade svårt att få träff och fick dessutom rött kort på Trine Wacker Mortensen tidigt efter paus. Skuru drygade ut ledningen utan att det rann ifrån fullständigt men det slutade i klar seger för gästerna med 28-20.

– Vi tappar lite fokus i början av matcher och får vi med oss det genom hela matchen. Det spelar ju ingen roll egentligen om man missar nåt skott men vi får en dåligt känsla och vänder inte det, säger Lundström.

Skuru och Höör toppar tabellen och är fortsatt obesegrade. På onsdag möts lagen i Skåne. För Sävehof, som förutom förlusterna mot Skuru och Höör gått rent, väntar innan landslagsuppehållet derby mot säsongens succélag Önnered.

Varför har ni så svårt att komma upp i nivå mot topplagen?

– Det är väl den frågan vi alla ställer oss. Det handlar om att analysera vad det är vi gör. Vi gör inte det vi pratat om och spelar väldig individuellt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.