Arkivbild.
Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof chanslöst mot Gulldéns Brest

Sävehofs jakt på en slutspelsplats i Champions League går fortsatt tungt. Under söndagen blev Partilledamerna överkörda med 31–22 mot Bella Gulldéns Brest Bretagne.

|

Sävehof hade chansen att komma ikapp SCM Ramnicu Valcea som innehar den sista kvartsfinalplatsen.

Men för att komma på samma poäng som den rumänska klubben, som dock har bättre målskillnad, krävdes en seger under söndagen mot Bella Gulldéns Brest Bretagne.

En minst sagt tuff uppgift, som dock inte såg helt omöjlig ut till en början. Under matchens första 20 minuter höll Partilledamerna jämna steg med den franska storklubben. Men en kollaps under de sista tio minuterna av första halvleken satte Sävehof i en jobbig sits med sju måls underläge.

Brest släppte därefter aldrig taget om matchen och anförda av den serbiske stjärnan Sladjana Pop-Lazic, som blev matchens bäste målskytt med sina sju fullträffar, kördes Sävehof över med överlägsna 31–22.

Bäst i Sävehof var Nina Dano med fem mål. Bella Gulldén lämnade däremot matchen mållös, med endast ett avslut i protokollet.

Förlusten innebär att Partillelaget är fortsatt två poäng från slutspelsplatsen och Valcea, som man dock kommer möta i en av de tre återstående matcherna i huvudrundan.