Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tyskland blir nästa destination för Sävehofskaptenen Jonathan Edvardsson. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Tyskland blir nästa destination för Sävehofskaptenen Jonathan Edvardsson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof bekräftar: Jonathan Edvardsson lämnar

Jonathan Edvardsson lämnar Sävehof.
Flyttlasset går till Tyskland och Hannover.
– Han är ett äkta bevis på att spelare som förstår och bryr sig om helheten är så mycket mer värt än allt annat för att skapa en framgångsrik klubb, säger tränare Michael Apelgren.

Förra veckan kom uppgifter om att Sävehofskaptenen Jonathan Edvardsson beslutat att inte förlänga sitt kontrakt med klubben, och att istället skulle skriva på för tyska Hannover.

Under onsdagen bekräftade Sävehof att stjärnan lämnar efter säsongen.

Edvardsson själv summerar sin tid i Sävehof och tankarna om flytten.

– En speciell känsla, jag har ju drömt om att få spela i Tyskland sedan jag var liten så det är helt otroligt roligt. Samtidigt så trivs jag så bra i Sävehof, med mina lagkamrater, med klubben, med tränarna och allt runt omkring, det kommer jag sakna. Samtidigt är det rätt läge att testa proffslivet nu, förra året kändes det lite tidigt men nu är alla pusselbitar på plats. På återseende, säger han i ett pressmeddelande.

Den egenfostrade mittnian började sin resa i Sävehofs handbollsskola och debuterade i seniorsammanhang 2014.

I år togs han, något överraskande, med i VM-truppen som tog silvermedalj i Egypten. En bedrift som han nyligen följde upp med en andra raka serieseger med sitt Sävehof.

Tränare Michael Apelgren kommenterade också förlusten av sin kapten.

– En fantastisk ledare som är så mycket mer än en bra spelare. Jag och Linus(Ekman, assisterande tränare, reds. anm) kommer alltid att vara tacksamma för hur han hjälpt oss som nya tränare att komma in klubben. Han är ett äkta bevis på att spelare som förstår och bryr sig om helheten är så mycket mer värt än allt annat för att skapa en framgångsrik klubb, säger Michael Apelgren.

När Sävehof gick ut med att Jonathan Edvardsson lämnar för Tyskland gjorde man det utan att meddela vilken klubb det rörde sig om. Senare under dagen kom beskedet att det, precis som rapporterna gjort gällande, blir spel i TSV Hannover-Burgdorf – eller Die Recken som klubben kallas.

”Nästa år kommer jag att spela handboll i Die Recken. Superglad, stolt och laddad. IK Sävehof, tack för allt ni gjort för mig! På återseende”, skriver Edvardsson på Instagram.

Hannovers sportchef Sven-Sören Christophersen om värvningen:

– Vi är väldigt glada över att värva Jonathan inför nästa säsong. Redan vid första kontakten insåg vi att vi jagade samma mål och att vi ville göra den här resan tillsammans från sommaren och framåt. Med honom får laget ytterligare en profil. Trots hans unga ålder har han visat i prov på ledarskap i Sävehof och som lagets stjärna visar han ofta prov på sin skicklighet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.