Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Sävehof överlägset - när premiänerverna släppte

Efter en svajig första halvlek kom Sävehof ut som ett helt annat lag i den andra och körde över Eslöv i premiären. -I pausen enades vi om att tveka mindre och smälla på mer, säger åttamålsskytten  Emma Fernis efter krossen med 34-20.

Hon var dock säkerheten själv i matchens inledning och gjorde Sävehofs fyra första mål, varav tre från strafflinjen.
-Det var skönt att de satt, annars hade det nog blivit lite väl oroligt, säger hon.
Det var nämligen lite si och så med tajmingen under inledningen i såväl försvars- som anfallsspelet.

LÄS OCKSÅ: Succédebut för Sävehofs målvakt

- Det var trots allt premiär och man ska inte glömma att vi till stora delar har ett nytt lag. Dessutom har vi ändrat en del i vårt försvarsspel, det tar helt enkelt lite tid innan spelet sitter, säger Emma Fernis som gjorde sju av sina åtta mål i den första halvleken.
En halvlek som var jämn i det ojämna spelet och där Sävehof ledde med 11-10 i paus.
- Vi spelade rätt rötet, det fanns en hel del osäkerhet med boll, men i den andra blev det betydligt bättre och vi tog för oss mer, säger veteranen Ida Odén.
30-åringen gör sin 13:e (!) säsong i Sävehof och med pondus i spelet visade hon vägen i matchen med rutin och säkerhet – och svarade för sju mål.
- Alltid roligt när bollarna sitter. Det blev rätt bra flyt, överhuvudtaget känns det som att det lossnade för flera i laget undan för undan, säger Odén och fortsätter:
- Vi har i ibland problem med vår ojämnhet i matcherna, topparna följs av allt för djupa dalar. Det är något som vi måste jobba med, säger Ida Odén som totalt sett är nöjd med premiären.
- Det var roligt att spela, det finns en härlig energi i det här laget. Alla vill mycket, säger hon.
Den andra halvleken var som sagt rena överkörningen och Sävehof vann med totalt 14 bollar.
Men – det behövdes alltså några skarpa ord i paus för att det skulle hända något.
- Framför allt behövde vi få upp tempot, vi hade alldeles för lite fart i första halvlek. Vi var lite för veka och bestämdes oss paus för att våga smälla på och ta för oss mer, säger Emma Fernis.
Högersexan har under sin tid Sävehof blivit väldigt viktig i laget och visade i premiärmatchen att den här säsongen inte kommer att bli något undantag.
- Jag tänker på det där ibland, hur det var när jag själv var ny här. Man var lite försiktigt och vågade inte riktigt ta för sig och smälla på, så kan det säkert har varit för våra nya. Men det ändrades snabbt, premiärnerver försvann, viljan och glädjen tog över. Jag tror att vi kan blir ett riktigt bra lag den här säsongen, säger Emma Fernis efter premiärsegern.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.