Sävehof överkört av Bella Gulldéns Vipers

De regerande Champions League-mästarna Vipers Kristiansand kom till Partille arena och visade klass direkt. Norsklaget skapade sig en tidig ledning och Sävehof lyckades aldrig riktigt hota Bella Gulldéns Vipers.

|

Efter ett sju veckors långt VM-uppehåll var Champions League tillbaka för Sävehofs damer, det efter några om och men med flyttade matcher på grund av Corona.

På besök i Partille arena var de regerande Champions League mästarna Vipers Kristiansand, med världsstjärnor som Bella Gulldén och färska världsmästarna Nora Mörk och Katrine Lunde.

En tuff uppgift var att vänta för Sävehof som kom till matchen med tre raka förluster i Champions League spelet, medan gästande Vipers tagit tre raka de senaste tre omgångarna.

Och tufft blev det.

Vipers hittade ett vinnande koncept direkt när man lade bollarna till sexmetersspelarna i inledningen av matchen. Första målet kom från högerkanten och de två andra från linjen. Samtidigt fick Sävehof kämpa mer för att komma till läge framåt, utan större lycka.

Tekniska fel straffades hårt

Sju minuter in i matchen kom första timeouten från Sävehofs tränare Rasmus Overby. Då hade hemmalaget släppt in sju mål men endast lyckats få två förbi Norges Katrine Lunde som storspelade i mål för gästerna.

En timeout som inte gav någon större utdelning. Framåt kom tre tekniska fel från gulsvart och Vipers gick enkelt upp i ledning 2–9.

Sävehof hade sedan svårt att behålla bollen i anfallet, och Kroon Andersson noterades inte för en räddning i mål. Samtidigt sprang Vipers bokstavligen ifrån Sävehof vars tekniska fel framåt ledde till kontringar från Vipers.

Med ställningen 3–12 efter elva minuter tog Overby tog sin andra timeout i första halvlek och denna gången vaknade svensklaget.

Jamina Roberts lyfte spelet med sina tempoväxlingar och drog på sig två spelare varje gång hon hade bollen, något som öppnade upp spelplanen för lagkamraterna och stundtals satt även spelet för Sävehof, både i offensiven och i defensiven. Nu närmade man sig de regerande mästarna.

Kroon Andersson, som fick en tuff start med endast två räddningar de inledande tjugo minuterna, kom tillbaka de avslutande tio och blev en viktig kugge när Sävehof började reducera och ta sig tillbaka in i matchen.

Med karriärens första Champions League-mål reducerade Stella Huselius till 13–19 med fem minuter kvar av första halvleken. Hennes andra kom i anfallet efter. Därefter kunde tredje kommit, men avslutet efter inspring på linjen gick i stolpen. Istället blev det straff för Sävehof som minskade avståndet till fyra bollar, 15–19.

Trots den sena reduceringen från Sävehof så var Vipers snabbt åter uppe i en sexmålsledning och ledning 21–15 när första halvlek var avslutad.

Mardrömsminuterna som fällde Sävehof

Till hemmapublikens glädje startade Bella Gulldén, som var tillbaka på hemmaplan, den andra halvleken efter att suttit på bänken hela första.

Men för Sävehofs del var det mest negativt när andra halvlek fick en liknande inledning som den första. Anfallsspelet stämde inte och de tekniska felen avlöste återigen varandra och precis som i första delen av matchen svarade Vipers med sin fart och sitt kontringsspel.

Sävehof hade endast fått in ett mål under de fösta nio minuterna i andra halvlek och efter tjugo minuter var statistiken ännu värre för gulsvart. Medan gästande Vipers gjort 14 mål låg Sävehof på ynka två. Lätt att säga är att matchen där var över för svensklaget.

– Det är ett riktigt bra lag vi möter idag. Vi var inte med från början och de kunde dra ifrån och då blev det för svårt att komma igen, säger Frida Rosell till Viaplay efter matchen.

Slutresultatet skrevs till 42–23.