Jeppsson, större än Sävehof.
Jeppsson, större än Sävehof.

Sävehof åkte på storstryk i Skåne

Sävehof åkte till Lund för hänga med i toppen – men åkte i stället på en rejäl smäll och fick stryk med 31-22 mot ett laddat Lugi.

ANNONS
|

Inte minst lär Sävehof komma i håg Simon Jeppsson som starkt bidrog till att sänka gästerna med sina elva mål.

- Vi vet ju att han är både skicklig och svårstoppad med sina skott från långt håll. Problemet är att han inte ensam om att göra mål och ett fokus på honom öppnade för andra skickliga spelare, säger Sävehofs tränare Robert Wedberg till GP.

Missad straff

Sävehof inledde dock toppmötet bra och hade ledningen med 2-0. Efter reducering och straffmiss från Sävehof, stod det plötsligt 2-2 och Lugi hade börjat ta kommandot.

Inte minst hade hemmalaget ett effektivt försvarsspel, aggressivt på gränsen till fult.

ANNONS

- De satte standarden där, som spelande lag gick vi i fällan och fick aldrig igång vårt eget spel, säger Robert Wedberg.

I paus stod det 14-9 till Lugi – och den andra halvleken var bara drygt fem minuter gammal när skåningarna dragit i från och ledde med 19-10.

19-åring ersatte

Som en följd fick rutinerade målvakten Per Sandström ge plats för 19-årige Anton Hagwall som gjorde flera bra räddningar och gav Sävehof nytt hopp. En bit in i andra skilde det bara fem bollar.

- Där hade vi en liten möjlighet, men de blev för starka och drog i från. Totalt sett missade vi för mycket och vann framför allt för få närkamper. De håller inte mot ett lag av Lugis kaliber, summerar Robert Wedberg.

I nästa omgång väntar derby för Sävehof då man tar emot Aranäs i Partille arena.

ANNONS