Sätter upp teaterpjäs: "Kommer utveckla oss"

I januari kommer Alingsås elitseriespelare arrangera en föreställning i hemmaarenan Estrad.  – Jag tror att det kommer utveckla oss som lag, säger tränaren Mikael Franzén.

ANNONS
|

Alingsås hade ingen chans i SM-finalen mot Kristianstad i maj. Förlustsiffrorna blev 27–18. Nu introducerar tränaren Mikael Franzén nya spännande metoder för att nå guldet. I januari 2017 kommer AHK sätta upp en teaterföreställning i Estrad Arena.

– Vi vill hitta nya grepp och det här är något som jag hoppas kan göra skillnad. Jag tror att alla saker man gör fram till finalen betyder något och detta kan vara en sådan del, säger Mikael Franzén.

Tillsammans med den Alingsås-födde skådespelaren Peter Lorentzon kommer spelarna sätta upp en föreställning. Vilken föreställning det blir är inte klart.

ANNONS

– Det har växt fram under våren när jag och Peter har fikat att vi ville göra något med spelarna. Vi får se var det landar, det får bli en cliffhanger men vi hoppas att föreställningen ska sälja slut så kan vi ge pengarna till något bra, säger Mikael Franzén.

Vilka reaktioner har du fått från spelarna?

– De blev nervösa först men det är lite långt borta än så länge. Vi får se när det närmar sig. Det kanske blir många sjukskrivningar med halsont och liknande.

Varför vill ni göra det här?

– Livet handlar om att utvecklas och få nya intryck. I mitt handbollsledarskap har jag kanske inte de mest spännande idéerna utan en grund som vi i Alingsås står på. Fokuset på resultat att de kreativa delarna inte alltid prioriteras. Det blir lite allvar och lite ironi och jag tror att det kommer utveckla oss som lag.

ANNONS