Säsongens första förlust för Sävehof

William Bogojevics briljanta första halvlek räckte inte. Sävehof inkasserade säsongens första förlust mot Skövde, som vann med 32–24 på torsdagskvällen.
– Vi får inte alls träff på det vi vill ha träff på, säger tränaren Anders Eliasson.

|

Det såg lovande ut för Sävehof när målvakten Agust Eli Björgvinsson knöt en segersäker näve efter några minuters spel. Hans 6–5 var, naturligt nog, hans första mål i svensk handboll. Den knutna glädjenäven förbyttes dock snabbt till hängande axlar och ett besviket ansikte. Islänningen byttes nämligen ut bara tre skott senare (han hade inte räddat något av dem).

Eli Björgvinssons mål må ha varit något av första halvlekens höjdpunkt. Men halvlekens gigant var utan tvivel William Bogojevic. Bjässen såg stundtals ut att göra vad han kände för från mittnio. Han fixade utvisningar, sköt, dribblade – hela tiden med ett kroppsspråk som uttryckte fullständig kontroll. Sex mål på sex skott i första halvlek sammanfattade hans prestation väl. Men både han och lagkamraterna klarade inte av att hålla nivån i sextio minuter.

Underläget var 13-15 i paus. Det blev än större efter vilan.

– De spelar bra och rutinerat och vi spelar väldigt orutinerat och slänger bort väldigt många bollar. Vi kämpar i uppförsbacke nästan hela matchen, säger Anders Eliasson.

Bogojevic försökte, Viktor Ottosson kontrade in några mål, Simon Möller kom in och tog några närskott – men gästerna var det bättre laget. Slutresultatet 24–32 var lika rättvist som det var ödeläggande för stämningen i Partille arena.