Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Säsongen nära slutet för RIK

Två starka spelmässiga insatser. Men två raka förluster. Nu är Redbergslid bara en förlust ifrån att åka ur slutspelet. – Vi är så nära, det känns så jäkla surt, säger RIK:s Jonathan Carlsbogård.

Precis som senast var det Redbergslid som inledde matchen bäst. Publiken i Lisebergshallen fick se hemmalaget sätta högsta fart och tidigt hamna i en 3-1-ledning när det andra kvartsfinalmötet mot Kristianstad spelades på måndagskvällen. Men sedan vaknade skåningarna.

Samtidigt som serievinnaren skruvade upp tempot började göteborgarna slarva och spela bort en del enkla passningar. Dessutom visade gästernas Nebojsa Simic upp ett fenomenalt målvaktsspel.

– Han var otroligt bra, säger Jonathan Carlsbogård, som med sina sju mål i matchen var den Redbergslidsspelare som lyckades överlista Simic flest gånger. 
Trots tremålsunderläge, 12-15, i paus vägrade Redbergslid att ge upp. När lagen möttes i Skåne var det inledningen på den andra halvleken som avgjorde till RIK:s nackdel. Den här gången var det istället den period av matchen då man presterade som bäst. Och nio minuter in i andra halvlek var det helt utjämnat, 16-16.

– Vi lyckades kriga oss ikapp. Men sedan hamnade vi återigen i underläge. Och så tycker jag det kändes hela matchen. Vi kämpade och kämpade, men det var precis som att vi var ett eller två mål efter hela tiden.  

Med åtta minuter kvar skickade Tobias Johansson in 23-24 på straff. I anfallet efter sköt Kristianstads Albin Lagergren utanför, och då hade RIK chansen att utjämna. Linus Arnesson fick läget - men skottet gick i stolpen. Och närmare än så kom inte Redbergslid. Kristianstad var starkare under slutminuterna och kunde kliva ifrån och vinna med 27-25.

– Det känns skit att vi är så nära men ändå inte får ihop det så att vi kan vinna. Vi har gjort två riktigt bra insatser men ändå förlorat. Det är frustrerande.

Vad tycker du det är som har avgjort till Kristianstads fördel?

– I den här matchen tycker jag det handlar om att vi brände för många öppna chanser. Ska vi kunna rubba Kristianstad så måste vi göra mål på våra frilägen.
Resultatet innebär att RIK nu måste vinna tre raka matcher för att avancera till semifinal i SM-slutspelet.

0-2 i matcher, hur går ni vidare nu?

– Vi kan bara fortsätta hålla oss till planen. Vi måste komma ihåg att vi har varit nära. Minimerar vi våra misstag ytterligare och lyckas få några fler enkla mål, då har vi fortfarande chansen, säger Jonathan Carlsbogård. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.